fbpx

Și totuși, Plahotniuc măcar nu-ncălca Constituția, spre deosebire de…

Aceste gânduri le scriam la pauza de masă de pe 8 martie, atunci când o bună parte din Facebook duhnea a ipocrizie:

Câtă ipocrizie pe fb azi. Oamenii care tot cânta că femeile din politică trebuie tratate altfel decât bărbații azi se…

Posted by Eugen Luchianiuc on Monday, 8 March 2021

Și mai departe mergem pe prezumția că toți sunt egali în fața legii și în fața criticii. Mai ales că asta este una dintre ideile promovate de președintă, nu?

Încrederea totală a alegătorilor?

Ăsta este unul dintre principalele argumente pe care merg votanții Maiei Sandu. „Noi am votat-o pentru anticipate” strigă mulți dintre ei. Eu credeam că ei au votat-o pe ea și nu anticipatele, dar nu-i pe asta.
Ei susțin că Maia Sandu are susținerea majorității poporului. Ar fi bine să se uite la rezultatele primului tur al alegerilor și nu la al doilea unde o treime din electorat este electoratul lui Renato Usatîi și Andrei Năstase. Și electorat protestatar contra ideii expuse de Dodon cu „diaspora paralelă”.

Pofik de Constituție, noi vrem anticipate …

Cam ăsta e laitmotivul promovat de trollii și boții celor de la #pas. Ei conștient scriu că nu mai contează Constituția atâta timp cât se doresc anticipatele. Anticipatele cu orice preț este exact ca groapa săpată pentru sine din proverbul moldav? De ce:
1. Deputații se vând ca răsărita. Un scurt exemplu – George Mocanu, exDeputat PLDM. Deputații se pot vinde oricui, de exemplu Rompetrolului 🙂
2. Nimeni nu promite că în Parlament va fi așa cum vor ei.
3. În Parlament va accede Partidul Circului Nostru și atunci viața în Moldova va fi și mai veselă.

Și da, referitor la groapă, vedeți declarațiile recente ale lui Iurie Ciocan cu privire la modificările la Codul Electoral propuse de #pas și care au jucat contra mayașilor.

De ce trebuie comparată cu Plahotniuc?

Plahotniuc, la un moment dat, era prieten cu toți, cu americanii, cu europenii și cu alți oameni care conduc Moldova, fix așa cum acum Maia Sandu. Nivelul de încredere e altul dar asta contează mai puțin.

Faptul că Maia încalcă Constituția nu este văzut cu ochi buni de nimeni din afară, ok, mai puțin de Peter Michalko care, cu părere de rău, are ceva probleme grave cu ochii, mai ales când se află alături de Președintă.

Plahotniuc făcea nebunii, cumpăra și vindea, dar nu încălca Constituția, legea de bază a Moldovei.
Ce face Maia – vedeți și singuri.

Maia, copia lui Filat

Faptul că Maia Sandu este copia liderului de partid care a adus-o în politică nu mai e o noutatea și este un fapt evident. Face exact aceleași mișcări politice, are aceeași oameni alături, doar că, spre deosebire de cei mai buni pe care i-a adus Filat la Guvern, ea a ales să-i ia pe cei de calitatea a doua sau chiar a treia.

Ei merg după arhiva lui Filat și asta s-a văzut încă în alegerile din 2019. Dar, despre asta, vom mai reveni. Totuși Filat nu încălca Constituția chiar dacă avea și el susținere masivă a populației în sondaje.

Hai noroc și spor la muncă!

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?