fbpx

EducațieOnline.md la cheremul „influenserilor”… // Scurte concluzii

În toată istoria asta cu „EducațieOnline.md” cel mai trist este că profesorul/învățătorul este, iarăși și din nou, pe ultimul plan.

Moldova demonstrează că accentul e pus pe zorzonele și „spețăfekte” în loc de calitatea materialului și a educației în sine.

Nu am văzut nicăieri în Estonia să fie promovate platformele online pe care învață elevii.

Am vorbit ieri cu Adrian Plesca și am înțeles că și acolo, la fel ca peste tot, după ce un grup de oameni au muncit și au făcut ca totul să meargă bine (și aici mă refer la conținut și oferirea acestuia într-un format calitativ și pe înțelesul tuturor și nu filmatul lângă calorifer cum era la început) au venit o serie de „nahlebici” care au înțeles că pot culege frișca de pe proiect.

Cel mai bun promo al unui astfel de proiect e însuși materialul iar cât promo i-au făcut cei de la Primărie și Minister nu se compară cu niciun „influenser”, fie el și Emilian Cretu, or, cel din urmă nu poate să aibă putere de decizie cu privire la implementarea proiectului în școală.

Eu rămân la convingerea că există o doză de vinovăție a învățătorilor/profesorilor în ceea ce se petrece în Moldova. Ei, imediat după independență, au uitat să-și ceară drepturile. În stradă. Ei, în anii de după independență au uitat să învețe moldovenii să gândească.

Dar poate greșesc…

Sănătate!

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?