fbpx

Guvernul Ideal // Exercițiu de perspectivă al unui moldovean stabilit în Germania

Explicație: Aceste gânduri și argumentări aparțin unui comentator permanent al gândurilor mele de pe Facebook. Noi ne-am și văzut într-o dimineață la vamă 🙂 Există mulți oameni care tot comentează ce ar trebui să scriu eu sau cum să scriu. De obicei le propun să scrie ei. 99 la sută refuză. Iată bine că mai sunt și oameni care-s gata să-și înșire gândurile. Chiar dacă eu nu-s des acord cu 70 la sută din ce e scris mai jos.

Lectură plăcută!

L-aș propune în calitate de Prim Ministrul pe Ruslan Codreanu, după 9 luni fără buget a făcut ceva în Chişinău, sau Chiril Gaburici – bun tehnocrat care real a vrut ceva să facă, dar Plaha nu i-a dat voie! Sau poate fi Ostalep Valeriu, el poate gestiona bine cu un colectiv de oameni cu diferite viziuni!

Vice prim ministru pe reintegrare l-aș vedea pe Nicolai Ţveatcov, doctor pe #transnistria, a lucrat cu Şova.

Prim Vice Prim Ministru: Dan Perciun (#pas), pe economie şi dezvoltare.

La Centrul Național Anticorupție l-aș pune șef pe Nicolai Alexei, General cu coaie, care nu trebuie prezentat, va face treabă!

Ministerul Afacerilor Interne – Rosian Vasiloi, pe timpul Guvernului condus de Maia era Şef la Frontieră, a încercat să facă regulă!

La Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale ar fi bine să meargă Mihai Stratulat – doctor cu experienţă sau Daniel Moscalenco – Chirurg în Germania! Ambii merită postul de ministru sau secretar de stat!

Ministerul Finanţelor – Vitalie Soroceanu ori Sergiu Cioclea, ambii merită să fie ministru sau secretar de stat. Îi ştim cu toţii.

Pentru funcția de Ministru al Economie şi infrastructurii ar fi bun Ruslan Plopa, fost lucrator al FISC-ui Buiucani, cinstit, onest şi deştept, pentru ce şi a pătimit din urma sistemului. Secretar de Stat ar putea fi Dan Bratu, manager-economist din sectorul privat, cu cunoşinţe in dezvoltarea economică a RM, sau alt Secretar de Stat – Alexandru Muravschi, bun teoretician, care vrea să demonstreze că ar putea ceva face pentru MD!

Pe transport ar fi bine să fie responsabil Vitalie Manolache, Administrator Dani-TUR.

Ministrul Educaţie, Culturii şi Cercetării – Ivan Gheorghiu, actual secretar de stat, bun tehnocrat. Ar fi bine ca funcția de Secretar de Stat să fie ocupată de un sportiv dee persofarmanți, dar nu-i prea cunosc 🙁

În funcția de Ministru al Apărării l-aș vedea pe Radu Burduja care a fost doi ani în SUA. A lucrat în calitate de reprezentant al Moldovei la NATO. Este comandantul Trupelor Speciale a Moldovei. A fost secretar de stat la apărare pe timpul lui Filip. Secretar de stat la apărare l-aș vedea pe Igor Gorgan.

La agricultură îl voi propune pe Sergiu Batiuşca, şeful adjunct la AIPA, fost adjunct la Poșta Moldovei. Un alt candidat bun ar fi Danii Igor, Administratorul „Elitagrotehnologie SRL”, cinstit, deştept, cu cunoştinţe ample a sectorului agrar! Secretar de stat acolo l-aș vedea pe Valerii Munteanu, lumea spune că a încercat ceva să facă cât era ministru.

Ministerul Justiţiei – Ştefan Gligor. Secretar de stat ar fi bine să fie Alexei Gherţescu – avocat.

La vamă l-aș vedere pe Puşcuţă Sergiu, a făcut treabă bună la FISC, ar face şi la vamă!

La Banca Națională a Moldovei ar fi bine să fie Mihai Anegroaie, fost şef la MICB, a fost dat afară că nu a vrut să participe în „variante levîie” de spălare de bani, bun specialist!

În calitate de Ministru de Externe l-aș vedea pe Ostalep Valeriu, nu s-o curvit ca unii după ce o venit gaşca democratică, fost Vice-ministru de Externe. Secretar de stat ar putea fi cineva din Ambasadori cinstiţi care merită!

La Tehnologiei Informaţionale i-aș vedea pe Vadim Jelezneacov sau Voloşin Dumitru, sau Vitalii Tarlev!

///

Deci, asta e opinia lui. Am râs mult la unii oameni dar… cu timpul totul va ieși oricum la iveală. Nu-i om să nu-și schimbe opinia.

Credits imagine – Iulian Bercu

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?