fbpx

Cazul Gemeni // Oleg Rotari, agent guvernamental, plătit din buget, se eschivează de la răspuns

După ce am scris cu privire la Gemeni, au apărut și mai multe întrebări. Principala întrebare – de ce tace agentul guvernamental, de ce omul achitat din banii bugetari nu se expune pe marginea acestui scandal care poate băga Moldova în datorii.

Au apărut noi detalii, noi pentru mine. În primul rând Moldova a achitat deja un milion jumătate de euro despăgubiri. Trebuia să mai plătească încă 2 într-un termen anumit dar nu a făcut-o. Pentru prima dată în cei 30 de ani de independență.

Acum agentul guvernamental, pe nume Oleg Rotari, achitat din banii Moldovei și care stă în Europa, a atacat în instanță decizia cerând ca totul să revină la starea din 2005. Și fără să argumenteze. Acolo oamenii l-au întrebat ce a scris în cerere și el a zis că nu e treaba lor și în general ei greșit au înțeles. Când cei din media i-au arătat documentul el a închis receptorul.

Întrebarea mea, în tot acest caz este un pic alta: cum a ajuns un om cu atât de puțină experiență (iată CV-ul) să reprezinte Moldova în organismele europene.

El a avut experiență doar în cabinetul lui Andrei Năstase și un pic la Ministerul Justiției.

Oare câte CV-uri ar trebui revizuite ca, cândva, să se întâmple acea reformă a Justiției pentru care Uniunea Europeană tot toacă bani? Oare cu banii pe care Moldova i-ar putea pierde în cazul Gemeni câte reforme ale Justiției pot fi înfăptuite?

Dacă ceva, poftim materialul celor de la JurnalTV:

Sănătate!

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?