fbpx

Duminică e Sărbătoare la Ooooooorhei! ?

Citeam azi știrea de pe orhei.md despre faptul că Duminică acolo e hram și mă gândeam la cât de diferit au ajuns să arate orașele în care, în 2015 Șor și Usatîi au ajuns primari. Adică cât de tare a crescut diferența între Bălți și Orhei asta chiar dacă în Bălți sunt mult mai mulți bani.

Și mă gândeam la măsurile de securitate antiCOVID pe care le vor impune autoritățile din Orhei atunci când oamenii vor da năvală să guste din bucate sau să se încânte de artiștii care vor veni la Hram, inclusiv Dorobanțu pe care eu l-am ascultat prima dată în sala de cultură de la Corlăteni prin 91.

Și le vor respecta regulile sanitare. De altfel le vor scoate toți ochii după.

Iată afișul sărbătorii:

Ieri am înțeles că Șor i-a răspuns unei candidate care lua salarii în plicuri cât era la guvern cu privire la cumpărarea alegătorilor. Eu aș mai scrie dar dă-i în dracu pe oamenii cu ochelari de cal.

Și acum cu referire la Orhei. Eu m-aș duce la Hram, dar nu neapărat aș sta în mulțime pentru că totuși e epidemie, m-aș duce să văd dintr-o parte. Cu o Coca Cola în mână ca să mă dezinfectez pe dinăuntru să văd și să încerc să observ schimbările care au avut loc în ultimii 2 ani în oraș.

E un exercițiu bun pentru toți cei care au mai fost prin Orhei și nu l-au văzut demult.

Iar cei care cred că cineva e virgin… să-și amintească cum cine este Maria Magdalena. Și biserica să-și amintească. Și să mai scoată ochelarii de cal.

Moldovenii vor fi uniți doar atunci când nu se vor mai împărți între ai noștri și ai lor.

Moldovenii vor fi uniți doar atunci când vor respecta dreptul la părere al altora. Ei doar atunci vor fi uniți când îi vor respecta pe alții și în general m-am dus departe de temă.

Da știți de ce m-am dus? Pentru că o bună parte din boții creați prin Stârnet tot urlă pe la colțuri că orheienii îs proști că l-au votat pe Șor… Iar orheienii râd și se veselesc.

Hai noroc!

Aaaaa, și video cu invitația:

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?