fbpx

„Два брата акробата” și alte infracțiuni ale exȘefului de la Fulger

Scriam săptămâna trecută despre cum ajung scrisorile anonime în „presă”. Azi puteți lectura partea a doua și cea mai interesantă, cred eu, a peripețiilor exȘefului de la Fulger – Ivas.

Inapt de muncă 🙂

În primul rând se dovedeește faptul că exȘeful de la Fulger a fost inapt de muncă 🙂 Astfel, potrivit ordinului MAI nr.106ef. din 25.03.2011, colonelul de poliţie Ivas Vasile s-a pensionat, pe motiv de boală (recunoscut inapt pentru serviciul militar în baza certificatului-decizie medical al comisiei medicale centrale nr. 144 din 16.03.2011) cu trecerea în rezerva forţelor armate în conformitate cu prevederile art. 21 alin. (2) al Legii nr. 416-XII din 18.12.1990, fiindu-i stabilită mărimea pensiei cu 5% mai mult conform art. 14 lit. a) din Legea asigurării cu pensii a militarilor şi a persoanelor din corpul de comandă şi din trupele organelor afacerilor inteme nr. 1544 din 23.06.1993. Un risc major de cheltuire a banilor publici se datorează faptului că, până în prezent, colaboratorul nominalizat beneficiază de aceeaşi mărime a pensiei stabilite. Ulterior, în baza ordinului MAI nr. 292ef. din 08.07.2011 a fost reangajat în fiincţia deţinută anterior în nerespectarea prevederilor pct. 3 al HG nr. 334 din 08.07.1991 „Despre aprobarea Regulamentului cu privire la serviciul în organele afacerilor inteme”, art. 39 alin. (1) lit. b) şi alin. (2) ale Legii nr. 320 din 27.12.2012, datorită faptului că în poliţie pot fi angajaţi cetăţeni apţi din punct de vedere medical, cu calităţi necesare îndeplinirii sarcinilor de serviciu specifice şi activează până în prezent 🙂

Fratele violator

Estee foarte posibil că în familia exȘefulețului este un sindrom genetic dominant – abuzul femeilor. Fratele lui Vasile Ivas, Mihail Ivas, medic ginecolog, în timpul unei examinări medicale a unei minore a încercat să abuzeze sexual de pacientă. Din materialele cauzei penale victima a relatat următoarele: „el m-a dezbrăcat, mi-a pus mâna pe fese, m-a luat în brațe, m-a lipit de el, m-a sărutat pe frunte, obraji și gură. Eu l-am împins. I-a pus capul în jos i-a strâns mâna dreaptă şi a băgat-o la el în pantaloni. Cu cuvintele „ce tare îmi plăceţi voi acestea tinerele şi frumuşele”, a mărturisit mama victimei”.

Cazul a fost mediatizat:

Cu părere de rău, în scurt timp, după implicarea lui Vasile Ivas, a fost emisă o decizie în favoarea bănuitului Mihail Ivas….

Frați de cruce la Fulger

„Cine se aseamănă – se adună” spune un vechi proverb român. La acest capitol, îl prezentăm pe personajul menționat anterior, omul de încredere a lui Vasile Ivas, loial PD – Radu Nichifor, un amator răzvrătit al licorii lui Bachus, dar care din licoare s-a transformat în junghiul lui Brutus. Drept rezultat al nenumăratelor petreceri și exces de băuturi alcoolice, acesta și-a pierdut încrederea angajaților Brigăzii și capacitatea de control a efectivului.

Drept dovadă a desfătării sale, în luna august 2015, în timpul deplasării cu automobilul de serviciu acesta a fost stopat de colaboratorii de poliție, fiind constatată starea lui de ebrietate și în consecință acesta a fost suspendat din funcție. Cazul, însă, a fost mușamalizat, probele au fost nimicite, dosarul clasat și Nichifor a fost restabilit în funcție după implicarea șefului său nemijlocit Vasile Ivas.

Chefurile se țineau lanț în Brigadă și Radu Nichifor mereu făcea plinul butoaielor. Astfel, la 20 martie 2017, în timpul unui chef de zile mari petrecut pe teritoriul Brigăzii, împreună cu unii angajați printre care se regăsea și Andrei R. acesta a condus în stare de ebrietate automobilul de serviciu de model Dacia Logan pentru a procura băuturi alcoolice. Întorcându-se spre brigadă, Andrei R. a pierdut controlul volanului, iar în urma traumelor provocate de accident, a decedat pe loc. Nichifor, simțind un pericol eminent că ar putea fi atras la răspundere, a mers la fața locului împreună cu Vasile Ivas și au avut grijă să elimine toate probele ce ar fi putut demonstra inclusiv vinovăția lor în cele întâmplate.

În aceeași ordine a abuzurilor, consorțiul „IVAS-NICHIFOR” utilizau resursele logistice ale BPDS „Fulger”’ în scopuri personale. Astfel, calculatoarele brigăzii, erau amplasate la domiciliul său și utilizate de către membrii familiei. De asemenea, Nichifor utiliza în scopuri personale automobilele de serviciu precum și personalul Brigăzii pentru transportarea copiilor săi la lecții de sport, dans, apoi la domiciliu în orașul Vatra și satul Cojușna. Automobilul de serviciu la fel era utilizat în scopuri personale, pentru deplasarea la amantele sale, una din ele locuind în sectorul Râșcani. Tot ea îi era și subalbternă și o chema Olga, fix ca pe amanta lui Filat :). Cu această amantă frecventa diferite chefuri, inclusiv la unii subalterni la domiciliu. La capitolul amante, Nichifor și Ivas concurau pentru titlul de „Casanova„, ba mai mult ca atât, își răsfățau amantele cu zile libere de la serviciu după nopți furtunoase.

Lunar, ei solicitau de la sportivii și efectivul din orchestra Brigăzii câte 2000 MDL, pentru ca aceștia să poată merge la competiții și respectiv să desfășoare activități de creație în afara orelor de serviciu. Cei care se împotriveau condițiilor impuse, nemotivat se lipseau de o parte din indemnizația lunară.

În concluzie, mulți din cei frustrați și lipsiți de potență văd surcica din ochiul altuia, și nu văd buturuga din ochiul său. În acest sens, pentru a încununa opera, vă prezentăm un video care demonstrează lașitatea și tipologia omului decepționat de succesul și realizările altora, care cu orice preț chiar și cu cel de denigrare a imaginii entității care l-a adăpostit ani la rând, încearcă să-și atingă scopurile meschine.

Later add:

A mai fost și știrea că el a ucis pe cineva, dar nu știu pe cât e de credibilă sursa cu numele „năstase”.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?