fbpx

Despre diaspora „de calitate inferioară”

De câteva zile tot mă apuc să scriu despre diaspora „de calitate inferioară” că altfel nu poate fi numită scrisoarea adresată europenilor și semnată de Maia Sandu, Renato Usatîi și încă 3 „ciudici” politici.

Ei se revoltă că în rusia s-au deschis multe secții de vot. Deși, priviți și singuri statistica și faceți concluziile.

Au spus ceva de înregistrarea prealabilă care a durat mult de tot. Doar în ultimele zile s-au trezit că trebuie promovată înregistrarea. Deși eu încă în 2017 le spuneam că înregistrarea prealabilă trebuie s-o promoveze din start dar nu în ultimele 3 zile.

Și acum, vă voi povesti despre diaspora din Estonia, chipurile de calitate superioară, noi „jă” suntem în Europa.

De fapt am scris despre ea anul trecut în februarie. Pe urmă mă lăudam că diaspora are un președinte care vorbește româna.

Ei și ce să vă spun acum. Am greșit.

Cei ce zic că vorbesc „moldoveneasca” au făcut mult mai multe pentru promovarea culturii Moldovei, chiar dacă îs considerați, de cei care votează „europenii” un fel de soi secundar. Știți de ce ei au făcut mai multe? Pentru că tot ceea ce făceau și fac o fac cu dăruire de inimă și nu pentru rublet. La ei banii sunt pe ultimul loc. La noi, cei tineri și atotștiutori, aproape de rol primordial.

Și aici nu mai înțeleg cine e de mâna a doua și cine nu. Și nu mai continui că amuș se supără unii inși pe aici cu viață perfectă pe facebook.

Să revenim la secțiile de vot.

Partea proastă este că o serie de secții de vot din Europa nu se vor mai deschide chiar dacă au fost semnate scrisorile de intenție.

De ce? E simplu răspunsul.

Sănătate să fie!

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?