fbpx

Despre „tractoriștii” care au protestat și cine le-a achitat motorina

Hai din start, pentru cei care vor să citească totul pe scurt. #neDA a fost în spatele protestatarilor. Ei le-au dat drapele, ei le-au achitat motorina. Iar dacă Slusari va începe să cânte că eu ganesc ar fi bine să-și închidă botnița de altfel voi începe să scriu cum primea plicuri cu cash de la liderii agricoli în campania electorală. Mare înger care amăgea și amăgește oamenii pe asigurări și este finanțat la negru în campanii.

Și acum pe lung.

Săptămâna trecută o serie de fermieri au pornit tractoarele și s-au pornit la Chișinău să protesteze. Ei zic că s-au organizat singuri. Nu-i crede nimeni, inclusiv soțiile nu-i cred. Soțiile nici nu aveau idee că soții lor știu drapelul Moldovei și hop au un drapel pe tractor. Dacă s-ar uita mai atent ar vedea acolo numărul de inventariere de la #neDA.

Iată ce scria domnul luător de cash de în campanie electorală pe facebook despre protest (și plus 2 imagini cu șeful lui de partid):

Aham, apolitic, fix așa cum apolitic e Slusari.

Eu am mai scris-o și pe facebook, și pot să o repet, cei care blochează drumurile și creează incomodități altor oameni care-și fac munca sau se deplasează undeva sunt idioți. Dacă vroiau tare să protesteze puteau veni o coloană exact cât să încapă în #pman și să protesteze măcar zi și noapte. Dacă nu știu cum se fac proteste fără să deranjezi alți oameni pot învăța de la beloruși.

Acolo Dodon spunea că rusia va da motorină ca ajutor la fermieri. Sper că la cei care au făcut cel mai mare chipeș și au blocat drumurile să nu le ajungă deloc.

Totodată susțin în totalitate ideea ca cei cărora li se dau ajutoare să li se facă și control fiscal. Și aici voi explica.

O bună parte din fermieri, mai ales cei medii care nu au credite de luat și nu procură multă tehnică și nu au mulți angajați, au contabilitate dublă. Ei de exemplu strâng la hectar 6 tone de grâu dintre care jumătate le vinde fără factură iar altă jumătate pe factură. Astfel, oficial, el are 3 tone la hectar, când, de fapt, el are dublu. Astfel scade statistica iar el, fermierul e în profit. Mai ales că nu achită niciun bănuț în bugetul de stat din grâul vândut fără factură.

Tot ei, de obicei, urlă că au nevoie de ajutor din bugetul de stat. Cum statul poate da ajutor dacă tu nu ai niciun chef să contribui la acel buget?

Ar trebui niște concluzii, dar nu-s. Guvernul a alocat ieri 300 de milioane de lei pentru agricultori. Deja sunt zvonuri că cei din comisiile raionale controlate de #neDA nu eliberează certificate la fermieri dacă nu se duc la protest. Asta e atât de trist…

Și ei spun că-s europeni? Ei, cei care iau cash în alegeri și se declară transparenți…

Sănătate, Moldova!

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?