fbpx

Un „vinificator” din Moldova vinde în Germania „vin” sub alt brand moldovenesc :)

Știți, istoria asta în principiu ar fi trebuit să fie tristă dar e mai mult de râs și de amuzat. Ea arată perfect starea de lucruri în vinificația moldovenească acolo unde fiecare vinificator încearcă să-l „dreagă” pe altul.

Totul a început cu un mesaj de la un cunoscut din Germania care mi-a spus că prea straniu arăta sticla asta de vin moldovenesc. L-am servit în Estonia cu vin bun și înțelegea că ceea ce se vinde în magazinul din orașul lui e deloc bun:

Un fel de „Buchet Moldavii” (marcă protejată de altfel) produs de „VINARIA DIN VALE” cum scria pe etichetă. Evident de cine e produs, nu? Dar a apărut în comentariu proprietarul la Vinăria din Vale și a spus că ei așa ceva nu au.

L-am rugat pe prietenul meu să meargă din nou la magazin și să facă o fotografie la verso-ul sticlei. Iată ce scrie acolo:

Vedeți și singuri, îmbuteliator este indicat „Vin Select” din Strășeni.

Într-o țară normală, după așa ceva, s-ar porni o cauză de fraudă, cel puțin economică, dar nu cred că așa ceva va fi în Moldova. Acolo toți vinificatorii se știu între ei, se vorbesc pe la spate, dar pe față se pupă în gingii. Exact invers ca politicienii.

Sănătate, Moldova!

Ca să fiu în rând cu „tăt nărodu”, blogul are și canal de telegram unde totul e mai scurt și mai concis

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?