fbpx

Justiție prin SMS. Varianta Peter Michalko (o istorie din august 2018)

Mie îmi pare rău că în politica moldovenească nu există tradiția memoriilor.

Eu aș citi memoriile lui ion sturza și, mai ales, ale lui Diacov și lucinschi. Aș citi memoriile lui Vlad Filat despre 7 aprilie. Și ale lui marian lupu din aceeași perioadă. Într-un final, aș citi și memoriile lui voronin.

La moment, cu această funcție a memoriilor se isprăvește de minune Facebook. Iată de exemplu o memorie din august 2018:

Scriam codat pentru ca, cândva, la trecerea anilor să-mi se reamintească istoria unui SMS pe care l-a trimis ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova Prim-ministrului unui stat independent, cum se socoate a fi Republica Moldova.

Acel SMS a venit imediat după pronunțarea deciziei cu privire la anularea victoriei lui Andrei Năstase în alegerile locale din 2018. În acel SMS, conținutul căruia nu-l mai țin minte dar îi pot reproduce sensul, se spunea despre faptul că Primul ministru trebuie să schimbe decizia de judecată și să-l înscăuneze pe Andrei Năstase la Primărie. Tot în acel mesaj erau amenințări la adresa lui Vlad Plahotniuc și promisiunea că vor urma sancțiuni dure în adresa fostului proprietar al Partidului Democrat din partea Uniunii Europene.

Mi-am amintit de această săptămâna trecută dar ieri, după ce a apărut o opinie pe un site „belgian” despre Michalko, am decis s-o public și pe blog. Să nu fie uitată.

Și încă ceva. Ieri făceam share la postarea lui Dirk Schuebel (exAmbasador al UE în RM) care, împreună cu ambasadorii statelor membri UE, a depus flori în Minsk la locul unde a murit un om în ziua de luni. Cineva a comentat foarte bine că ambasadorul arată atitudinea UE față de o anumită țară. Nu se compară ES Dirk Schuebel cu acest Peter Michalko. Și aici mă voi opri că am șansa să ajung la ceva urât. Deși, da, un ambasador trebuie să fie nu doar școlit dar și să arate bine. Fizic. Și moral, neapărat.

Sănătate să aveți!

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?