fbpx

Un amoral cu aere de general se vrea șef la Spitalul Nr1 :(

Redacția blogului nostru a scris mai multe însemnări despre neregulile din Instituția Medico Sanitară Publică Spitalul Clinic Municipal Nr. 1, de pe timpul „domniei” lui Iurie Dondiuc și Ion Arteni, care și până în prezent este director adjunct al acestei instituții. De ce este încă în funcție după toate neregulile admise de către acesta, este o enigmă și pentru noi, dar sperăm că directorul ce va fi desemnat în funcție v-a remedia această „eroare” a sistemului medical din Instituție.

Recent, Ministerul Sănătății a anunțat concurs pentru ocuparea funcției de director al IMSP SCM Nr. 1, asta după ce lui Dondiuc i-au fost inițiate mai multe anchete de serviciu, în cadrul căror s-au depistat o serie întreagă de nereguli și managment defectuos în administrarea spitalului, alături de Arteni. După finisarea anchetei de serviciu, Dondiuc, a implorat să i se permită să demisioneze „de bună voie” din funcția de director. Pe atunci, Dondiuc, nu înțelegea că cel ce îi vrea „binele” este chiar mâna lui dreaptă, Ion Arteni, cărui i-a permis să își bată joc de medici în orice hal.

În cadrul concursului de ocupare a funcției de director al IMSP SCM Nr. 1, și-a înaintat candidatura și Ion Arteni, cel care de-a lungul timpului a hărțuit, intimidat și discriminat medicii din cadrul Instituției. Ne întrebăm retoric, oare cât bun simț are acest om, să candideze la funcția de director, când are în spate mai multe decizii a Consiliului de Discriminare și Asigurare a Egalității, dar și a Inspectoratului de Stat al Muncii prin care a fost constată hărțuirea, intimidarea și discriminarea medicilor din partea lui, dar și aceasta nu este limita lui, Arteni împreună cu Dondiuc, a concediat 4 medici anesteziologi reanimatologi, persoane care se opuneau neregulilor instituite de cei doi. Da, medici anesteziologi reanimatologi, medici care acum sunt cei care salvează pacienții din ghearele morții, medici de care acum mai mult ca niciodată sistemul medical are nevoie de ei.

Amintim că, tot Arteni a fost cel care a intimidat un alt medic, cărui i-a aplicat și o sancțiune disciplinară, dar care ulterior a fost anulată, dat fiind faptul că noul director nu a stabilit careva abateri disciplinare în acțiunile medicului.

Redacția blogului nostru primește tot mai multe mesaje din partea medicilor din cadrul IMSP SCM Nr.1, care își exprimă îngrijorarea că acest Arteni, care se laudă prin spital că are pile printre membrii comisiei, ar putea deveni director. Noi, însă, suntem siguri că comisia de selectare a noului director va intra zilele următoare în posesia unor acte, care le va ajuta să ia decizia corectă.

Iurie Crasiuc, actualul director interimar, care la fel candidează la funcția de director, sper că nu va călca pe urmele lui Dondiuc și va învăța din greșelile fostului director, iar una din „task”-urile lui acesta, este să scape cât mai urgent de acest Arteni.

Iată o mică selecție de însemnări în care figurează acest Ion Arteni:

Faceți cunoștință, ion arteni, încă un țarioc din domeniul medical :-(

Telenovela Moldovanu – arteni (2008-2009) sau „тупой и ещё тупее”

despre tupeul administrației Spitalului Nr1

Teroarea amoralilor dondiuc și arteni la Spitalul Nr1 continuă …

După Dondiuc, deja Arteni strânge semnături pentru a-și păstra fotoliul …

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?