fbpx

Biserică sau Spital? La Bălți au ales să contruiască biserică unei deputate în loc să termine spitalul :(

Posibil să o cunoașteți pe deputata Arina Spătaru. Ea nu e doar deputată dar și preoteasă. Soțul ei este proprietarul bisericii construite în ograda spitalului de la Bălți:

O imagine tipică Republicii Moldova – o biserică este mult mai prioritară decât construcția celui de-al doilea bloc al spitalului de la Bălți, cel mai mare spital din țară situat în afara Chișinăului. De fapt și în spital este o aripă în care se află o biserică.

Chiar dacă este pandemie biserica continuă să se construiască iar în jur mișună muncitori care să termine biserica poleită cu „aur”, așa cum place mitropoliților și patriarhilor.

Și se construiește și o construcție adiacentă, probabil să aibă unde să-i primească preotul și preoteasa pe alde marchel și băiețeii lui la un pahar de … și este pe acolo:

Asta în timp ce peste câțiva metri este un dezastru total – la spitalul de Bălți este focar de infecție cu COVID-19 🙁

Preoteasa deputată între timp încearcă să-și facă imagine pe spinarea spitalului și medicilor. Ba se duce la ei și le dă niște măști cusute în atelierul „dăruit de către fecior” ba încearcă să-i îndemne să-i trimite foto dar primește o replică dură din partea cetățenilor responsabili care știu cine este ea și ce prezintă:

Ipocrizia îmi pare că nu este un păcat în Biblie, dar ar fi bine să fie…

Frumos arată, totuși, cupolele aurite pe fundalul spitalului:

O poveste sinistră și totodată cu venit pentru preot și preoteasă, vor avea mai multe slujbă de făcut supușii patriarhului de la moscova:

Așa-s prioritățile la moldoveni, investesc în biserici și artiști de doi bani în loc să investească în adevăratele valori – educația și medicina.

O zi bună să aveți!

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?