fbpx

De ce, în Moldova, pochii îs mai presus de lege?

O dată în câteva luni, facebook-ul moldav se revoltă contra acțiunilor celor din SRL „Biserica”. Ba au apărut fotografii că vladîka e om și umblă pe la mare cu padrujele, ba că l-a scos pe un preot „progresist” din slujire ba că, situația actuală, ei continuă să facă slujbe în încăperi cu mulți oameni și continuă să împărtășească enoriașii cu aceeași linguriță subminând recomandările OMS cu privire la profilaxia răspândirii COVIȚ-19.

Doar că, pochii, în Republica Moldova, sunt mereu mai sus de lege.

Eram o dată cu o delegație, îmi pare că a lui Leancă, într-un sat din Sângerei. Tot frumos și bine, au inspectat grădinițele. La un moment dat am auzit discuția popei cu unul din deputații care însoțeau delegația. Acela se jeluia că jeepalanul lui pe numere bulgare este oprit des pentru că nu are revizia tehnică trecută. Îl ruga pe deputat să rezolve problema cu menții că el nu are cum să se ducă în Bulgaria să facă revizia.

O altă situație este mai recentă. Vreo 10 ani în urmă, la DurnalTV a apărut un reportaj despre un popă filmat cu camera ascunsă care îi impunea pe băieți tineri să facă sex cu el. A fost mare scandal, popa a fost scos din biserică și i s-a intentat și dosar penal. Acum recent l-am revăzut pe popă, cu numele schimbat. Îl felicita pe directorul sau vicedirectorul CNAM (nu mai țin minte) cu numirea acestuia în funcție. Am mai scormonit profilul și am văzut că a revenit în slujire și își construiește o bisericuță prin Strășeni.

Ce vreau să vă spun de fapt:

Biserica se bucură de cea mai mare încredere din partea populației Republicii Moldova. Concluziile le faceți singuri.

O zi bună să aveți.

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?