fbpx

De ce #pas face seppuku la Hâncești?

Pentru cei ce nu știu ce e „seppuku” îi invit pe dexonline 🙂

Pe la începuturi Maia era comparată cu Jeanne d’Arc. Ultima vreme tot mai tare și mai tare se aseamănă cu un yakuza ordinar menit să îndeplinească dorințele șefilor. Asta deși crede că ea decide singură. Dar să revenim la Hâncești.

În scurt timp la Hâncești vor avea loc alegeri. Va fi reales deputatul pe Circumscripția nr 38. Asta se întâmplă după ce primarul de Hâncești, cel care a câștigat în februarie 2019, a ales să rămână în oraș în locul unui fotoliu comod de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Rezultatele din februarie 2019 au fost următoarele:
Botnari /PDM/ – 11891
Cobzac /ACUM/ – 8392
Corduneanu /PSRM/ – 3673
Perțu /Șor/ – 1139

Iată imaginea cu care a candidat Cobzac atunci:

În aceste alegeri din partea PDM acum este un candidat cvazinecunoscut așa că nu îl mai punem în ecuație. Din partea PAS care l-a mâncat pe candidatul neDA vine exministra Stamate. Din partea PSRM vine doctorul Gațcan. Cobzac, cel care până ieri a fost membru PAS, merge independent.

În acel raion există doar doi oameni care sunt respectați – Botnari și Cobzac. În cazul în care Botnari se dă într-o parte de alegeri va câștiga Cobzac. În cazul în care Botnari va ieși public alături, să presupunem, de candidatul Gațcan va câștiga exponentul PSRM.

Ce se întâmplă la PAS?

1. Maia Sandu de frica unei eventuale înfrângeri a decis să nu candideze.

2. Candidatul înaintat de PAS a fost decis de un cerc restrâns de oameni. Se zvonește chiar că decizia a fost luată unanim de către igor grosu. Sper că nu a fost influențată de vreo roată de la Porsche or este știut faptul că exministra injustiției nu este deloc săracă. A lucrat doar la un ONG toată viața 🙂 Totodată este știut faptul că grosu pentru bani face orice.

3. După ce a fost anunțată candidatura PAS cei de la neDA nu prea au avut de ales și după câteva zile de niorlăială s-au supus deciziei PAS. În principiu asta a fost răspunsul PAS la autoînaintarea lui Năstase în 2018 la Primăria Chișinău.

4. Odată anunțată candidatura Cobzac și echipa lui de la Hâncești au început să se revolte public. După 2 săptămâni de la revoltă din partid au fost scoși atât șeful PAS din orașul Hâncești cât și Grigore Cobzac.

Acum exmembrul PLDM și exmembrul PAS Cobzac poate liniștit să meargă în alegeri cu acest spot:

Și totuși, who is mister grosu?

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?