fbpx

Oare ce mai fumează Iurie Reniță, noul erou de paie de la Chișinău?

De câteva zile se tot discută „bomba de săpun” lansată de Iurie Reniță, deputat ales în Parlament exclusiv grație suportului oferit de Maia Sandu și Andrei Năstase.

El a zis că are ceva înscrieri video precum că deputații din exBlocul ACUM nu sunt așa cum apar în media.

De parcă asta e o noutate. Doar că, pentru electoratul ACUM și, mai ales, pentru electoratul #neDA, asta nu contează. Ei oricum se vor închina la icoanele lui Andrei Năstase mai ceva cum se închină la cele instalate de Mitropolia Moldovei.

Doar că, în toată istoria aceasta, mai este o parte a monedei. Partea cu viața celui care bagă „bomba de săpun” în baia politicului moldav, și anume acest Iurie Reniță, care a ajuns ambasador fiind un nimeni în domeniul diplomatic. Deși, risc să vă amintesc, el nu a fost nici primul și nici ultimul care a ajuns să fie ambasador doar grație că a lins fundurile lui Filat, Ghimpu, Lupu sau Plahotniuc.

Și totuși, cine este acest Iurie Reniță?

1. Este un fricos, a luat și a șters comentariul meu de pe pagina lui despre vizitele dese pe care le face la București. Acolo se vede cu o fostă colegă de serviciu, actuală angajată a MAE al României și totodată exsoție a unui șef de vamă din Moldova.

2. Este un perfid. Atâta timp cât a lucrat la Ambasada Republicii Moldova în România a persecutat angajații. La Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene este un dosar întreg cu plângerile care veneau la „centrală” din partea angajaților.

3. Este un lingău. Să vedeți cum îl lingea pe Filat la ambasada .ro în timp ce Prim-ministrul a venit să semneze acordul de frontieră.

4. Este un contrabandist. Și aici voi reveni cu detalii săptămâna viitoare. Deși, sunt sigur, că vă dați seama și singuri deja despre ce și, mai ales, despre cine, vreau să scriu.

Un final de săptămână liniștit să aveți.

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?