fbpx

Despre naționalizarea aeroportului Chișinău și al doilea aeroport al țării

Sper să fiu tare scurt și destul de explicit.

Aeroportul Chișinău:
1. S-a demonstrat că sub administrare privată aeroportul Chișinău poate fi dezvoltat și este și profitabil.
2. Problema cred că trebuie căutată în foștii admini.
3. Dacă se va naționaliza am impresia că Moldova va achita despăgubiri apropiate de suma miliardului.
4. Eu aș renegocia condițiile și nu aș scoate aeroportul de la privați. Dacă se demonstrează că, a fost fraudat procesul, aș revinde concesiunea. Da
5. Trebuie clarificat cine se face de vină că avioanele nu aterizează pe timp de ceață. Am înțeles că acolo și la moldatsa se frânează.

Da, de ce nu, Moldova ar fi ok cu două aeroporturi internaționale. Al doilea aeroport trebuie deschis la Mărculești. De ce?
1. Asta ar dezvolta zona, ar face ca să fie reparată bucata de drum de la Florești la Mărculești și de la Mărculești la Bălți. Risc să vă amintesc că drumul reabilitat de americani, spre Soroca, trece pe lângă Florești. Știți și singuri că drumul e megaOK.
2. Ungheni și partea aia de Moldova va merge la Iași, poți tu să faci și megaaeroport la Bălți. Totodată un aeroport la Mărculești poate aduce „nărod” din Ucraina.
3. Acolo cheltuielile real îs mai puține, mai ales că Mărculești a fost (posibil și este) aeroport pentru încărcături cargo. Inclusiv IL 76 care venea din Libia și a dus armament în Armenia.

Tema asta este ca și 7 aprilie. Gaz pe foc se toarnă din toate părțile. Cine își va asuma responsabilitatea pe final – nu e clar.

p.s. Moldova, totuși, are nevoie, în primul rând, de drumuri bune și de poliție care să prevină accidentele nu să aiurească pe drumuri.

Hai noroc, Moldova!

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?