fbpx

#SlivProcurorulMorari Frăția procurorilor

Această însemnare este a doua parte dintr-un mail venit pe adresa redacției noastre dragi.

Prima parte a însemnării se numește – Un fel de introducere.

A doua parte se numește – Îmbogățire ilicită

Frăția procurorilor pentru combaterea traficului de ființe umane și a procuraturii anticorupție

1. Eduard Bulat – Adjunct al procurorului general interimar – fost șef a lui Dumitru Robu și Dorin Compan. Din 2010 – procuror, șef al Secției combatere trafic de ființe umane a Procuraturii Generale.
Minciunile despre avere: sursa 1 și sursa 2

Eduard Bulat a încercat să împiedice desemnarea noului procuror general și a înaintat pe 26.11.2019 Ministerului Justiției o cerere de chemare în judecată prin care a contestat desfășurarea concursului pentru preselectarea candidaților la șefia Procuraturii Generale, precum și rezultatele acestui concurs.

2. Dumitru Robu – procuror general interimar. Fost subaltern al lui Eduard Bulat și Viorel Morari.

CV și averea lui Dumitru Robu: https://unimedia.info/ro/news/7a2f4a8ea6f52be5/cv-ul-si-averea-condidatului-pentru-functia-de-procuror-general-interimar-dumitru-robu.html

Dumitru Robu este procurorul pe caz în dosarul parcărilor cu plată pe numele fostului primar al capitalei, Dorin Chirtoacă, despre care acesta a declarat că este un dosar fabricat la comanda lui Vladimir Plahotniuc.

3. Dorin CompanProcuror șef interimar la PCCOCS. A fost numit în funcție de către Dumitru Robu. A fost subaltern al lui Eduard Bulat și Viorel Morari.

De menționat că, în temeiul raportului procurorului-șef al secției combatere trafic de ființe umane a PG, Eduard Bulat, actual procuror șef adjunct al PG, Colegiul disciplinar a inițiat procedura privind stingerea înainte de termen a sancțiunii disciplinare aplicate procurorului Compan.

Activând la PA, a gestionat în ultimii ani mai multe dosare de rezonanță. De asemenea, în perioada în care a activat la PA, procurorul Compan a beneficiat de mai multe donații generoase.

4. Viorel Morari – Procuror Șef la Procuratura Anticorupție. A fost șeful lui Dumitru Robu și Dorin Compan. Dumitru Robu în condiții bizare l-a repus în funcție pe Viorel Morari.

De menționat că din surse de la PG, una din condiții pentru repunerea în funcție a lui Viorel Morari a fost ca finul și subalternul acestuia – procurorul PA Mihail Ivanov să nu expedieze în judecată dosarul care vizează procurorii de la Ciocana – Eugen Tifoi și Roman Clim (cumătrul lui Dumitru Robu). Chiar dacă până la revenirea lui Morari în funcția de procuror șef al Procuraturii Anticorupție deja era semnat procesul verbal despre informarea privind terminarea urmăririi penale și procesul verbal de prezentare a materialelor, după expirarea a mai mult de trei luni, cauza penală încă nu a fost expediată în instanța de judecată.

Procurorii de măsuri speciale a lui Viorel Morari

5. Mihail Ivanov – procuror în Procuratura Anticorupție. Finul de cununie și apropiat a lui Viorel Morari.

Ivanov instrumentează dosarul penal în care sunt vizați procurorii oficiului Ciocana al Procuraturii Chișinău, Eugen Tifoi şi Roman Clim (cumătrul lui Dumitru Robu).

Minciuni despre avere: sursa 1 și sursa 2

6. Victoria Furtună – procuror în Procuratura Anticorupție. Apropiata lui Viorel Morari.

A instrumentat dosarul ex-ministrului Transporturilor, Iurie Chirinciuc, precum și de dosarul lui Dorin Chirtoacă.

Minciuni despre avere: sursă 1, sursă 2 și sursă 3

7. Roman Statnîi – procuror în Procuratura Anticorupție. Apropiat și prieten a lui Viorel Morari. A instrumentat dosarul Vento și s-a specializat pe dosare legate de vameși.

Minciuni despre avere.

8. Vladislav Bobrov – Apropiat a lui Viorel Morari. Bobrov a fost reangajat de către Viorel Morari în cadrul PA. Vladislav Bobrov a instrumentat dosarul fostului deputat Chiril Lucinschi. Numele lui Bobrov apare alături de cel al lui Viorel Morari în scandalul legat de dosarul omului de afaceri Andrei Tranga.

Minciuni despre avere: sursă 1 și sursă 2

9. Mariana Botezatu – Apropiată a lui Viorel Morari. Instrumentează dosarele Marinei Tauber și Reghinei Apostolova. A instrumentat dosarul mitei de la ASEM și dosarul celor cinci magistrate.

Minciuni despre avere.

10. Octavian Iachimovschi – Apropiat a lui Viorel Morari. A devenit cunoscut prin dosarul Sandulachi – Negruță

Minciuni despre avere:

http://crimemoldova.com/news/investiga-ii/dona-ii-salvatoare-pentru-procurorii-anticorup-ie/

http://www.jurnal.md/ro/news/e95077a34b19fbad/cum-traiesc-procurorii-anticoruptie-in-moldova-donatii-grase-fara-numar-case-cadou-masini-pe-gratis-credite-fara-dobanda.html

11. Grigore Niculiță – Apropiat a lui Viorel Morari. A devenit cunoscut prin faptul că a emis ordonanța de clasare a dosarului pe numele lui Gheorghe Stamate, soțul ex-ministrei justiției Olesea Stamate. De asemenea, site-urile de investigații susțin că procurorul Grigore Niculiță este soțul judecătoarei din Chișinău, Veronica Jomiru-Niculiță.

Minciuni despre avere.

12. Victor Furtună – Apropiat a lui Viorel Morari și cumnat a lui Dorin Compan. A devenit cunoscut prin instrumentarea unuia dintre dosarele lui Veaceslav Platon. De asemenea, Victor Furtună este procurorul de caz a lui Nicolae Chitoroagă, fostul procuror șef al PCCOCS. Deși nu este vizat în materialele de investigație privind averea procurorilor, acesta totuși declară 2 apartamente, unul în proprietate, iar altul în posesie.

13. Niculae Mătăsaru – Apropiat a lui Eduard Bulat, activând din 2008 până în 2017 în Secția combatere trafic de ființe umane a PG. În februarie 2019 Consiliul Superior al Procurorilor a propus Procurorului General numirea lui Nicolae Mătăsaru în funcția de procuror în Procuratura Anticorupție. Anterior, în 2017, Mătăsaru a fost retrogradat din funcție, prin transferul din funcția de procuror de la PG în funcția de procuror într-o procuratură teritorială.

Deși nu este vizat în materialele de investigație privind averea procurorilor, acesta totuși declară 2 apartamente în proprietate obținute prin contract de investiție, precum și un automobil Mercedes obținut prin contract de posesie/folosință din anul 2016

Supunerea procurorilor și judecătorilor

Mai jos este extras din chatul procurorilor anticorupție, care la indicațiile neformale ale lui Viorel Morari urmează să inițieze măsuri speciale de investigație (MSI), acestea fiind filarea, interceptarea telefoanelor, etc. Atragem atenția asupra caracterului special pe care îl are Victoria Furtună, propunând – “măsuri serioase de investigație”… De asemenea, merită menționată indicația lui Viorel Morari de pornire a măsurilor speciale de investigație chiar și până la pornirea urmăriri penale.

Cazul judecătorilor de la Ciocana

Pe data de 2 decembrie 2019, la ora prânzului Ziarul de Gardă publică Scrisoarea unui grup de magistrați care acuză procurorii de presiuni, acuzând practicile prin care ar fi intimidați (https://www.zdg.md/stiri/stiri-justitie/doc-scrisoarea-unui-grup-de-magistrati-care-acuza-procurorii-de-presiuni-practicile-prin-care-ar-fi-intimidati).

După prânz, Viorel Morari solicită prin chatul procurorilor anticorupție informații despre cine din procurori are procese penale pe judecătorii de la Ciocana.

Asta-i tot.

Prima parte a însemnării se numește – Un fel de introducere.

A doua parte se numește – Îmbogățire ilicită

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?