fbpx

A ajuns Băsescu să-l laude pe Dodon // Maia-i de jină :)

Spre deosebire de marea majoritate a moldovenilor eu nu am mare dragoste față de Băsescu. Pentru că:
1. Nu el a dat cetățeniile cum se vehiculează
2. El e un vulpoi politic asemănător lui Diacov.
3. Pentru asta.

Băsescu în politica moldovenească este un fel de scai care apare o dată în lună și pe care totul îl citează. Asta pentru că e fost președinte al României și, aici trebuie să recunoaștem, are școala politică. Da acea sovietică, dar e școală politică și el e vulpoi care mereu a fost cu nasul la putere aidoma lui Diacov moldovenesc.

Astăzi seara el a ajuns la DurnalTV. A ajuns la emisiunea lui cozer. Văd că a expus câteva teze tare faine, care, cred eu, trebuie păstrate pe acest blog:

1. Cu așa tempouri Dodon va ajunge să-i ia electoratul Maiei Sandu care, în ultimele luni, s-a dovedit a fi o infantă politică.
2. Președintele Klaus Iohannis va trebui să se întâlnească cu Dodon. Oficial. Asta din cauza faptului că Maia Sandu a cedat total puterea. Unica ce va putea face ea la acea întâlnire e să filmeze 🙂

Partea a doua cred că nu trebuie comentată mai ales că mâine Ion Ceban merge la București să se vadă cu Firea. Nuș de ce simt că în 2-3 luni Iohannis vine în Chișinău. Așa cred eu.

Cu prima parte mi se pare mai interesant de discutat. Și motivul este simplu – Ion Ceban și Ion Chicu. Doi Ioni care sunt la moment, cu voie sau fără, locomotivele PSRM-ului și implicit a Președinteului. Electoratul Maiei Sandu, spre deosebire de electoratul lui Andrei Năstase, nu este prost. Este un electorat care poate gândi în termeni raționali ceea ce se întâmplă și, mai ales ceea ce nu se întâmplă.

În cazul în care, în următorul an în Republica Moldova, și mai ales în Chișinău, vor avea loc schimbări vizbilie spre bine, Dodon va câștiga din primul tur. Inclusiv grație a ceea ce a spus azi Băsescu, electoratul Maiei va migra spre Dodon.

Pentru că … să vedem. Vom trăi și vom vedea.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?