Faceți cunoștință – Călin Negura, șef la Ministerul Economiei, cu încasări de milioane anual :(

Mie întotdeauna mi-a fost interesant de ce se rup să ajungă oamenii șefi pe la ministere. Mai ales cei care se spetesc pe la partide, ca și același Andrei Spânu care a migrat de la PLDM la PAS și acum e secretar al Guvernului. Dar la el vom reveni. Azi continuăm seria de la Ministerul Economiei și vă prezentăm un personaj al cărui notebook e și acum la procuratură, dar el, funcționarul, e bine mersi promovat de actualul ministru Vadim Brînzan.

Noi, cetățenii Republicii Moldova, în ultimii ani am auzit de nenumărate ori de la protestatarii din PMAN, de la televiziuni lozinci cu privire la faptul că anume corupția ste cea mai mare problema a noastră, este un cancer care traumează și ucide oamenii, care distruge economia și toate instituțiile statului de Drept. Până în luna iunie și după, guvernanții noștri au facut declarații tari că vor elibera acest stat de corupție și oameni corupți. Astfel noi am trait cu speranța că iaca iaca va fi eliberat statul șo noi toti vom trai mai bine, vor fi curățite instituțiile statului de funcționari corupți, vor oprite scheme, care sunt identificate cite 2-3 pe zi, iar ca rezultat vor fi majorate salariile și pensiile, oamenii vor primi servicii medicale mai calitative vor fi construite drumuri noi vom aea energia electrica și gazul natural mai ieftin!

Dar cum se zice într-o zicală veche: Nu mor Caii cînd vor cîinii.

La data de 17 шгтшу Vadim Brînzan a fost prezentat numerosului colectiv al Ministerului Economiei și Infrastrucuturii. La prezentare a făcut declarații de genul:

Am vorbit și înainte despre cei 4D: Deconspirare, Demonopolizare, Deetatizare, Dezvoltare.

Vă spun și după care principii vom activa. Primul: toleranță zero față de corupție, oricare corupție. Doi: Se încurajează profesionalismul, fără cumetrism în minister. Trei: Spiritul de echipă. Să stabilim relații bune și să lucrăm ca o echipă. Patru: Etica muncii

Sună foarte frumos, dar au trecut 3 luni și la data de 20 septembrie 2019 a avut loc Adunarea generală extraordinară a acționarilor SA ,,Moldovagaz” (monopolistul în domeniul livrării și distribuției gazelor naturale) unde cota statului este de 35% și este administrată de APP. La adunare a fost prezent și Călin Negură, Șef al Direcției Politici în Domeniul Energetic din cadrul Ministerului Economiei. Știți de ce? El a fost reales în calitate de Membru al Consiliul de Observatori. Prima adată el a fost ales în acest consiliu anul 2017.

Știți care este mărimea indemnizației lunare al Membrului al Consiliul de Observatori, Călin Negura, care este achitată din plățile pentru gaze naturale către toți cetățenii (pensionari, invalizi)? 80 000 de lei pe lună.

Nu era să avem așa reacție dacă la data 11.04.2017 Calin Negura nu era să fie „Singurul funcționar vizat în dosarul licitațiilor dubioase de la FEE încasa lunar 85.000 de lei de la stat”.

Atunci Centrul Național Anticorupție a anunțat că au reținut 19 persoane. Potrivit comunicatului emis, reprezentanții conducerii FEE ar fi acționat în complicitate cu agenți economici, autorități locale și directori de instituții de învățământ pentru a-i favoriza în cadrul licitațiilor. Suma care a fost câștigată de pe urma licitațiilor dubioase este de 28 milioane de lei. Printre cele 19 persoane reținute de CNA nu s-a regăsit nici un funcționar care a activat sau activează în cadrul FEE. În același timp, realitatea.md a scris că ofițerii anticorupție au percheziționat biroul lui Călin Negură.

La data de 05.09.2019 am adus exemplu cum ministru luptă cu corupția și cu funcționarii corupți. Astăzi am adus încă un exemplu cum funcționarii corupți sunt promovați și a cîta oara au fost „deconspirate” intențiile „Nobile” din 4D ale lui ministru Brînzan. Concluzii faceți singuri!

O vinere frumoasă să aveți!

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?