fbpx

Despre cum e să fii loial într-o instituție de stat // Exemplul APP

Astazi vă vom povesti despre ilegalităţile de la ÎS Centrul de Metrologie Aplicată și Certificare (CMAC) şi despre abuzuri concrete care se petrec sub ochii lui Moraru, insă care se preface că afară plouă, sau poate că nu se preface dar mai are încredere în echipa APP. Speranțele șefului macaronar naiv trebuie spulberate în continuare așa că venim cu cazuri concrete, dacă el se face că nu le vede.

CMAC este o Întreprindere de Stat foarte importantă pentru Republica Moldova care are activează în domeniul infrastructurii calității

La data de 03.01.2017 prin Ordinul Ministrului Economiei nr.02 Dl Igor Rusu Pavel a fost numit administratorul ÎS CMAC.

El activează bine merci si astăzi. Ia ghiciţi cine e presedinte al consiliului de administrare?

Acum ateţie încălcările grosolane admise de administratorul acestei ÎS:

  1. Igor Lupu (Rusu), a accidentat mașina de serviciu în data de 28 martie 2017. Acesta era la volan în stare de ebrietate. Contra unei sume de bani l-a rugat pe șoferul său, Andrei Baltaga, să ia vina asupra sa.
  2. La întreprindere achizițiile se efectuează prin organizarea licitațiilor truncate, prin anularea unor concursuri și achiziționarea bunurilor și serviciilor de la companiile afiliate.
  3. La întreprindere se aplică reducerile pentru serviciile prestate persoanelor afiliate administratorului, pentru un onorariu, contrar prevederilor art. 7 alin. (2) lit. j) din Legea nr. 246/2017 cu privire la întreprinderea de stat şi întreprinderea municipală, care prevede că, coordonarea nomenclatorului şi tarifelor la serviciile prestate de întreprinderea de stat ține de competența fondatorului (APP/MORARU).
  4. 4. Întreprinderea eliberează certificatele fără efectuarea lucrărilor și verificărilor însuși (cîntare pentru ANTA prin care se estorcau mijloace bănești de la conducătorii camioanelor), ceia ce este foarte grav!!!! Se zvoneşte că mersul anchetei a fost influinţat nașul de cununie a dlui Igor Rusu, precum și de un oarecare Deputat Andronache, dosarul fiind ulterior clasat.
  5. Achitarea serviciilor personale cu Card bancar Corporativ.
  6. Alimentarea automobilului personal din contul întreprinderii (rezervorul la automobil personal „Range Rover Vogue” este de 95 de litre, iar la automobil de serviciul (Skoda Superb) este de 45 de litri. Acest fapt, dleMoraru, poate fi verificat. Solicitați informația de la compania petrolieră.
  7. Colaboratorii întreprinderii au fost impuși să iasă la mitingurile organizate de PD.
  8. Fără acordul fondatorului au fost casate mijloacele fixe (fapt conformat de inspecția financiară se anexează) și multe alte încălcări.
  9. De la întreprindere au fost concediați mai mulți colaboratori, pentru instruirea cărora statul a cheltuit mijloace financiare considerabile, iar actualmente ei activează la întreprinderile private, care sunt concurenți cu ÎS CMAC.
  10. Administratorul ÎS CMAC a modificat numele din „LUPU” în „Rusu” din cauză că în privință lui au fost intentate un șir de dosare penale pentru escrocherie. Prin intermediul lui Radu CIJICENCO avocat au fost modificat numele și au fost șterse din baza de date informațiile privind dosarele administratorului.

Astfel, pentru cei care nu ştiu încă că o parte din incălcările enunţate s-au admis sub egida actualului preşedinte a consiliului de administrare, care de fapt a fost numit de pedişti la funcţia de vicedirector al APP, pe care nu ştiu de ce şi Moraru şi Brînzanu il mai menţin în această funcţie. La discretia….

Dlor Moraru şi Brînzan, explicaţi cetățenilor ce merite are acest vicedirector care a fost responsabil de ramura privatizărilor în APP? De ce nu va comunicat acesta despre cele relatate supra? Nu cred ca nu știa despre aceste încălcări. Ştiti de unde vine, citiţi-i CV-ul.

Manipulare
Dulce alinare 🙂
Manipulare
Misterios zasos…
Manipulare, Manipulare…

Continuați și singuri sub melodia „Melancolie”.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?