fbpx

Ultima de la vamă. Clarificări // De ce le e frică la toți de Calenic?

Aici trebuiau să fie niște înjurături.

Se mai întâmplă. Am specificat, atât în prima însemnare despre vamă, cât și în a doua, că sunt opinii ale cuiva din vamă.

Acum va mai urma o opinie scrisă de cineva care, în ultimii ani, îmi mai povestește ce și cum e pe acolo. Este un fel de analiză literară a primei însemnări:

///

Însemnările respective sunt cele mai probabil scrise de către gruparea Stadler, grupare care e la cuțite cu gruparea Pulbere, doar că aceștia 2 sunt doar capii unei și aceeași grupări, restul soldaților migrează de la unul la altul, în dependență de cine iese învingător, și anume: Iurie Ceban, Frumusachi Eduard, Morărescu Adrian, Ciumacenco Natalia, Andruscenco Octavian, Corneliu Trofailă, Gavrilov Andrei, Botnări Andrei. Toate persoanele enumerate mai sus sunt milionari în euro, un simplu control al averilor acestor oameni ar demonstra câți bani au furat ei începînd cu perioada Fruculiță-Balitchi-Vrabie.

De unde de ex poate să aibă Marcel Pulbere un apartament de 500.000 euro, și sunt sigur că dacă cineva ar propune să îl cumpere cu așa suma, el nu ar vinde, deoarece prețul de piață depășește cu mult această sumă. Sau cumnatul lui Pulbere, Stadler Vladlen – averi de milioane, afaceri în nordul țării, cât și în afara hotarelor RM.

Nu e secret pentru nimeni că Vrabie avea salariu de 10.000 euro/lunar de la Oficiu, la fel fiecare din persoanele enumerate mai sus aveau salarii lunare, dar pe lîngă toate aveau și continuă să aibă până în prezent sume considerabile din schemele puse bine la punct. De exemplu Pulbere primește lunar în jur de 100.000 euro (dijmă de la mai multe posture vamale).

Dar să revenim la ale noastre, toată această luptă mediatică se duce doar pentru a păstra fluxurile financiare existente în continuare. Persoanele respective caută în orice mod să anuleze acest concurs, deoarece candidatura Calenic ar strica definitive planurile pe mulți ani înainte. Morărescu duce tratative cu persoane din anturajul președintelui, și anume cu Posturușu, care îi promite că totul o să fie bine și “temele” o să continue.

Nu contează cine va fi director la vamă, contează să avem în sfârșit un procuror general onest și un ANI care să verifice intradevăr de unde toți acești vameși au averi fabuloase.

///

#mat

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


3 Comments

  • Vama |

    Soarta tristă a viitorului șef al Serviciului Vamal

    Realitatea tristă deja ne demonstrează administrarea ”super eficientă” a vămii Moldovei efectuată de conducerea Ministerului Finanțelor Dna Gavrilița. Se poate de constatat cu certitudine că tot dezastrul și ”bardacul” produs în ultimii 4 luni în sistemul vamal este meritul dumneaei. Probabil cunoștințele dumneaei din Harvard au ajutat ca timp de peste 4 luni să nu fie numită conducere la un așa organ important de stat ca Serviciul Vamal. Ce la rândul său cu certitudine va aduce la ne îndeplinirea planului anual bugetar de încasări.
    Toată societatea a așteptat schimbări radicale inclusiv la vamă. Dar ce avem?
    Pe parcursul lunii iunie – iulie au plecat numai directorul și un vice-director, doi – trei șefi de direcții din cadrul aparatului central și atât. În vămile și posturile vamale teritoriale unde se produceau toate schemele, toată conducerea a rămas pe loc. Persoanele suspecte evidențiate în mass-media ca participanți activi în cheme de contrabandă, de exemplu Chiosa (șef-adjunct la vamal Chișinău), finul lui Cotorobai (șef la postul vamal aeroport unde se realizau schemele cu anabolizante, chihlimbar, etc.) – până în prezent lucrează la vamă și se simt foarte bine.
    De ”bardacul” produs în vamă sa folosit ”Великий комбинатор” – Marcel Pulbere, care în prezent convoacă pe la baruri adunări ale șefilor de vamă și de posturi pentru a eficientiza schemele de contrabandă. Acum el înlocuiește pe foștii ”смотрящие”.
    Cu certitudine, nici un om deștept, care cunoaște procesele (situația reală) în vamă nu se va băga la moment în această mizerie vamală provocată de Dna Gavrilița. Dar acei care nimic nu cunosc, dar se consideră că sunt specialiști mari în materia vamală ca Sava Maimescu, Iurie Gorea și alți, se vor băga în acest joc cu gândul că vor deveni șefi mari la vamă.
    Dar deja este clar, că acestea 16 persoane care ilegal nu au fost admise la concurs de Dna Gavrilița (fiind invocat vestitul alin. m al punctului 6 din Regulament, expediind acestor persoane prin internet două fraze de refuz fără care-va motiv legal, fără indicarea funcției persoanei oficiale din Min Fin și fără aplicarea semnăturii oficiale) vor contesta la Procuratura RM și în instanța de judecată legalitatea Regulamentului de concurs, precum și rezultatele acestuia.
    În prezent, evenimentele politice denotă faptul că în viitorul poate cădea Guvernul Maia Sandu, dar cu certitudine Ministrul Finanțelor Gavrilița va fi demisă.
    Respectiv, în cazul numirii în lună noiembrie curent a noului șef la vamă, activitatea lui de administrare a Sistemului Vamal va dura nu mai mult de trei luni. Totodată, acest director de trei luni va fi obligat să asume angajamentul de a transmite periodic într-o instituție de stat nu prea veselă așa numite ”передачи” destinate susținerii Dnei Gavrilița, deoarece aceasta deja este pasibilă răspunderii penale pentru abuzul și depășirea atribuțiilor de serviciu comise în calitate de nănașe în toată această ”nuntă vamală”.

  • Vasea |

    Toti se fac ca “ploua”. Deja toti stiu ca M. Pulbere s-a inteles cu Gavrilita la maxim posibil sa întinda timpul de numire, pentru a umple buzunarele.

So, what do you think ?