fbpx

„Soțîetatea țîvilă” рвётся к власти! // Un caz de la Soroca

Acest text a venit pe adresa redacției noastre dragi și, după niște verificări, pare să fie adevărate cele descrise în el.

Am decis să-l public în contextul în care, în România, în ultimele zile, se discută despre Dan Bârna, candidatul la prezidențiale cu șeretlicuri ONGiste, fix așa cum e și eroul însemnării de azi.

Spor la lectură

–-

Pentru toți susținătorii blocului ACUM, vreau să vă luminez puțin pe cine promovați și susțineți la funcția de primar de Soroca. Vorbim de Ion Babici, care în afară de administrarea ONG-eului Centrul de Resurse pentru Tineret ”DACIA” din Soroca, nu știm dacă a mai făcut ceva. Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA – este o asociație obștească fondată la data de 14 februarie 2003, într-o perioadă cu oportunități limitate pentru tinerii din Republica Moldova și într-un proces de tranziție și de transformări substanțiale. Principala motivație a fondatorilor în procesul de constituire a asociației, a fost de a oferi șansa tinerilor, ca să-și construiască viitorul lor în Moldova și să învețe principiile adevăratei democrații și ce înseamnă să fii un cetățean „liber”.

Care este menirea principal a acestui centru?

Scopul Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA – este de a ajuta tinerii ca să-și formeze cunoștințe, abilități, deprinderi, atitudini și comportamente necesare pentru integrarea cât mai reușită a lor în societate.

Centrul de Resurse pentru Tineret ”DACIA”, este o formațiune benevolă, constituită ca asociație obșteasca, care urmărește beneficiul public. Viziunea asociației – este o societate în care tinerii beneficiază de realizarea tuturor drepturilor, participă și se implică în dezvoltarea socială, economică și culturală a comunităților și a țării în ansamblu.

Parcă-I clar spus, chiar de la ei de pe pagina de facebook. Însă, lucrurile stau cu totul altfel. În afară de a ajuta tinerii să-și formeze cunoștințe, abilități și deprinderi, domnul Ion Babici pe perioada acestor ani, din 2003 încoace a soclicitat fonduri și pentru crearea afacerilor cu interes propriu. Astfel, în perioada 2008 – 2009 a fost creadtă o întreprindere cu scopul creării locurilor de muncă în zonele rurale. Întreprinderea nou creată ArtDedal SRl a fost înființată la Schineni, satul de baștină a candidatului. Au fost atrase resurse în sumă de 92 307 USD de la fundația Argidius. S-au procurat utilaje, careva încăperi pentru prelucrarea lemnului și a metalului. La moment întreprinderea e insolvabilă, practic ea nici nu a fost în plină activitate niciodată, bunurile sunt supuse înstrăinării, locuri de muncă nu sunt. Aproximativ o sută mii dolari aruncați în vânt.

Un alt exemplu cu atragere de fonduri și în parteneriat cu Consiliul Raional și Primăria Soroca, s-a lansat proiectul cu o seră modern, pentru obținerea producției autoctone ecologic pură și la costuri mici. Din fonduri străine au fost valorificați 61 000 USD iar Consiliul rational și Primăria Soroca au mai sărit în ajutor cu vre-o 300 000 lei. Rezultat: locuri de muncă nu avem, producție ecologică ieftină nu este, banii nu sunt. Nimeni nu prezintă nici o dare de seamă unde sunt banii, cum au fost valorificați, cine răspunde? Mai pe scurt, pe toată perioada de activitate a domnului Ion Babici la CRT ”Dacia” dânsul a cernut aproximativ două milioane de euro. Cine s-a gândit vre-o dată că la Soroca poate fi posibil așa ceva? E posibil. La fel contraversatul milionar de Soroca nu de puține ori a bătut la ușă pe la consiliile locale cerșind 600 000 lei de la Primărie pentru organizarea discotecelor pentru tineret și multe alte încercări, că poate a trece.

Uitași-Vă stimați soroceni, cine vrea să vă gestioneze banii și bunurile în folosul vostru și cine luptă pentru transparență și bunăstare.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?