fbpx

Un macaronar își atribuie nejustificat merite în „lupta” cu FinPar-ul

În ministerele din Moldova acum începe săptămâna de muncă. Pe la 9:00 se vor face volante în multe cabinete din clădirea din Piața Marii Adunări 1. La una din volante un macaronar va fi mai roșu ca cutia de la rollton de găină. Sărmanul cumătru a ministrului. Deși ce fel de sărman dacă e director pe Agenție de Stat.

Vinerea trecută (12 octombrie), după masă, ca reacție la prima postare pe blogul meu „La Agenția Proprietății Publice e „Полный ПиПец””, macaronarul de la APP a hotărît sa facă niște valuri în tazic, adică să-şi justifice inacţiunile în domeniul administrării proprietăţii de stat, și a emis un comunicat de presă cu titlul „APP a oprit privatizarea de catre Finpar Invest a mai multor bunuri, proprietate a statului aflate în gestiunea Moldexpo”.

Doar că Eugeniu Moraru își atribuie merite care nu sunt ale lui și pune „macaroane pe urechi” de dragul unei apariții mai bune în presă și în ochii cumătrului Vadim Brânzan.

Conform deciziei publicate emise de Curtea Supremă de Justiţie la 09.10.2019, se vede ca dosarul işi are radăcinile încă din 2015, iar prima instanţă a emis hotărîrea prin care a admis pretenţiile Finpar Invest către APP referitor la obligarea privatizării terenului aferent bunului imobil proprietate privată abia în 2018. Astfel, după cum se vede din decizie la 11 septembrie 2018, APP nefiind de acord cu decizia Judecătoriei Buiucani, înaintează cerere de apel, care prin decizia Curtii de Apel Chişinău din 13 februare 2019 se respinge fiind menţinută hotărîrea primei instanţe.

Acum atenţie: Pe data de  28 mai 2019, APP a declarat recurs impotriva deciziei din 13 februarie 2019 a Curţii de Apel Chişinău. Astfel Curtea Supremă de Justiţie a examinat la 9 octombrie 2019 recursul declarat de APP în luna mai 2019.

Și acum întrebarea: Care sunt meritele lui Moraru dacă recursul a fost semnat de Baldovici, fostul șef al APP? Ar fi bine să ne explicaţi şi să afişaţi public ce ati făcut personal dvs în domeniul administrării proprietăţii de stat, dar să nu vă asumaţi merite străine.

Între timp, dacă tot veți face ședință și veți încerca să înțelegeți ce faceți la APP, dle Moraru noi v-am ruga să ne povestiți cum merg treburile în realizarea următoarelor Hotărîri şi Dispozitii de Guvern:

1) Hotărîrea Guvernului nr. 80 din 11.02.2019 privind aprobarea Programului de stat pentru delimitarea bunurilor imobile, inclusiv a terenurilor proprietate publică, pentru anii 2019-2023.
Conform punctului 5  din hotărârea precitată noi vă rugăm mult să publicaţi şi arătaţi tuturor cetăţenilor că:

– aţi instituit Comisia de delimitare, pentru executarea lucrărilor de delimitare în mod masiv, în cadrul Programului de stat;
– aţi elaborat şi aprobat regulamentul de activitate a comişiei de delimiare şi planul de activitate anual pentru executarea lucrărilor de delimitare ăn mod masiv , în cadrul Programului de stat.
– aţi elaborat mecanismul de soluţionare a litigiilor funciare privind apartenenţa bunurilor imobile publice care apar in procesul implimentării Programului de stat etc.

Am povestit anterior despre riscurile majore de a rata mijloace financiare alocate de Banca Mondială. E o sumă de circa 40 de milioane de lei. V-am descris doar câteva elemente ce atestă acest risc. Partea proastă este că aceste acte nu sunt la APP nici în stadiu de proiect, iar termenele deja sunt depăşite. Astfel Administrațiile Publice Locale și statul Republica Moldova care trăgea nădejde la delimitarea proprietăţii şi înregistrarea acestora din contul mijloacelor financiare oferite de Banca Mondială vor rămine doar cu „speranţa”. Asta ar înseamnă – sărăcie în continuare 🙁

2) Ce se mai aude cu implementarea dispoziţiei Guvernului 30 din 29.05.2019 cu privire la instituirea Comisiei pentru examinarea situaţiei terenurilor agricole incluse în anexa la Legea nr. 668/1995 pentru aprobarea Listei unităţilor ale căror terenuri destinate agriculturii rămîn în proprietastea statului?
Sunt sigur că cetăţenii RM asteaptă concluziile, sau nu e interesant pentru dvs şi gaşca voastră să veniţi cu asemenea concluzii.

Știu că  aceste concluzii nici nu le-aţi făcut, deoarece prin intermediul persoanelor pe care le-ati promovat în acest domeniu ați închis cu succes această temă, de parcă ar fi „tabu” pentru cetăţenii statului RM 🙁

3) Ţineţi minte scandalul cu lăcaşurile „sfinte” amplasate pe terenurile instituțiilor publice? V-ar fi interesant să-l întrebăm pe „managerul anticriză de la rollton” la ce stadiu se află cu soluţionarea acestor probleme? La acest capitol există o Dispoziţie de Guvern, blocată undeva. Dle Moraru, cu toţii aşteptăm concluziile. Unde sunt ele?

Acestea sunt doar cîteva momente ce atestă competența extraordinară a macaronarului Moraru de a administra şi proteja proprietatea statului cu succces!

Nu îmi rămâne decât să vă urez o săptămână de muncă rodnică celor ce o încep abia azi.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?