Moldovenii în galoși iar „prânțul de Pârjolteni” în Maserati :)

Pentru cei ce nu știu „prânț de Pârjolteni” asta este exPremierul Republicii Moldova, absolventul sovietic, ion sturza. „Prânț” asta pentru că el, în repetate rânduri a dat de înțeles, că are sânge albastru în vine. Asta deși provine dintr-o familie de oameni obișnuiți din Pârjolteni.

Toată evoluția actuală a prânțului se poate rezuma, cred eu, la această secvență din filmul „Dragostea și hulubii”:

Sper că știți filmul, dacă nu – se merită să-l priviți.

Deci, ce vroiam eu de fapt să vă relatez.

Duminică îmi trimite un cunoscut niște fotografii. Din Otopeni. Și îmi propune să recunosc personajul din imagini:

E ușor a comenta politica de pe Bâc la volanul unui Maserati de circa 200 de mii de euro.

Acum e clar de ce, imediat după ce l-a nominalizat Timofti la funcția de Prim-ministru s-a dus la Usatîi la Bălți să stea de vorbă cu el. Au vorbit și despre mașini scumpe probabil.

Și problema nu e mașina scumpă, problema este ceea ce a lăsat el în urma lui după acela premierat din 1999. A lăsat o țară plină în galoși. O țară care altfel decât galoșar nu-i poate spune.

Doar că unii umblă în căruțe și sunt nevoiți și până acum să spetească iar el, un absolvent sovietic după ce le-a dat celor din urmă galoși s-a ales cu funcții faine și participații la Rompetrol-ul lui Dinu Patriciu.

Și da, nu-mi povestiți despre fignelele din IT pe care le face. IT-orașele sunt mai degrabă o posibilitate de spălare de bani, cel puțin acel al amicului său apropiat, Machedon, așa este.

Dar vom mai reveni la temele date.

O zi bună să aveți!

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?