fbpx

Cumătra Maiei Sandu, actuala ministră a agriculturii, zice că vinurile de la Bostavan (Purcari) îs de calitate joasă

Hai înainte să citiți ce scriu eu mai departe priviți acest video. Da, e lungușor, dar așa veți înțelege toată istoria:

Discuția asta s-a întâmplat azi, la Parlament, în cadrul dezbaterii organizate de Comisia Economie, buget și finanțe pe subiectul prețurilor de achiziție a strugurilor și căile de soluționare a situației create în plin sezon de colectare a roadei viniviticole. Evenimentul deplin îl puteți urmări pe unica sursă obiectivă de informare din Republica Moldova – Privesc.Eu.

Dezbaterea a fost organizată de ochii lumii mai ales că, și aici voi cita din Constantin Șevciuc (omul care se ocupă de vinurile Chateau Cristi), „în problema asta toți îs buni – și Vinificatorii, care îi mint pe țăranii ăștia săraci, și pur și simplu nu cumpara de la ei nimic, pana ce prețul nu cade mai jos de plintus, și țăranii – pe care nu le duce capul să se consolideze în cooperative, și sa vina cu poziții consolidate. Pentru că până la urmă unii au nevoie de alții, doar ca vinificatorii îs mai consolidați, și, respectiv, îi dreg pe viticultori„.

Eu nu-s din domeniu, eu pur și simplu am fost de câteva ori la Bostavan și am servit de multe ori vinurile lor.

Doamna aceasta este fix ca „gura satului” – grăiește să nu tacă, tălăncănește fără să își dea seama ce spune. Grăiește despre fonduri americane și aiurește vizavi de o companie deținută inclusiv de americani. Este fix ca baba Galia de la Piața Centrală care a auzit o muscă cum se freacă cu un țînțar și zice că se va naște un elefant.

Eu înțeleg că a ajuns să conducă un minister doar grație faptul că, cândva, i-a slujit pe comuniști împreună cu Maia Sandu, dar ar putea să tacă. Ar putea să închidă gura și să asculte și să se consulte cu cei care pricep.

Dar ea… vedeți și singuri.

„Cumătra” asta ar fi trebuit să fie prima care să strige la fiecare colț de stradă că avem cele mai bune vinuri dar ea …

Moldova, Noapte bună!

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?