fbpx

Despre drumari și actuala guvernare

În cele 4 zile din #DrumulVinului am simțit toată splendoarea drumurilor din Moldova. Când mergi 10 kilometri pe drum de-a oaia și pe urmă hop ai un kilometru de drum bun în apropiere de biserica satului. Puține sunt satele care au preferat ca în loc de un kilometru de drum asfaltat să facă „varianta albă în tot satul”. Da, așa opțiune era și unii s-au folosit de ea. Pentru că gândesc cu capul nu cu …

Dar nu e despre „Drumuri Bune” însemnarea, ci despre drumari.

Drumarii din Republica Moldova îs pidari. Aproape toți. Ei umflă prețurile și cartelul lor nu îl poți desface. De asta cei care au cariere, salut dle Iurii Nastas, trăiesc de minune și mereu guvernarea depinde de ei.

Când s-au pornit „Drumuri Bune” și s-au alocat banii nimeni nu se rupea la tendere. Pentru că nu era convenabil calculul făcut de gov, a se citi – PD. Aici a intervenit factorul „Plaha” care i-a chemat pe toți drumarii, le-a explicat definiția „chibritului” și toți au fost nevoiți să accepte să lucreze.

Plaha s-a dus. A rămas Maia. Acum închipuiți-vă că-i cheamă Maia și le spune că trebuie să facă drumurile la prețul stabilit de PD.

Aici trebuia să fie un smile-ik de râs, dar nu va fi. Pentru că la cât nu îmi e de dragă Maia dar pidarii care fac rublet pe așa-numitele drumuri din Moldova nu îmi plac și mai tare.

O zi bună, Moldova!

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?