fbpx

Despre avionul care a aterizat neautorizat pe aeroportul din Chișinău

Astăzi pe la amiază Aeroportul din Chișinău a avut un oaspete neanunțat, nava celor de la BlueBird Airlines cu numărul de înmatriculare OE-IDA:

Fotografie de Yurii Panasenko

Partea proastă pentru ei e că au violat formal și informal spațiul aerian al Republicii Moldova. Probabil piloții care știau că zboară la Chișinău credeau că secretarele și cei responsabili au transmis documentele la Aeroportul Chișinău și implicit la Autoritatea Aeronautică Civilă. De obicei chestiile ăstea se fac cu două zile înainte.

Inițial aveam informația că ei au transmis informația la decolare dar nu a fost așa. S-a dovedit că ei au transmis setul de documente la Autoritatea abia la circa o oră de la aterizarea pe Aeroportul Internațional din Chișinău.

Partea proastă pentru cei de la AAC este că au o comunicare foarte proastă și nu pot explica oamenilor ce se întâmplă. În loc să comunice cu presa care, din start, nu are idee de aviație ei cred că un comunicat sec e destul.

Eu am înțeles că acolo sunt multe schimbări spre bine, dar ele nu se văd. Iar ceea ce iese de acolo prin intermediul comunicatorilor este deloc pozitiv.

Aveți grijă de voi!

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?