fbpx

De ce Maia Sandu a pierdut, în 2 ani, încrederea a mai mult de jumătate din diasporă?

Cifre:

În alegerile prezidențiale din 2016, în turul 2, Maia Sandu a obținut circa 120 de mii de voturi ale moldovenilor din diasporă.

Duminica trecută Maia Sandu a luat puțin sub 50 de mii de voturi în circumscripția europeană.

Mi-i lene acum să mă uit cât a luat în America și rusia în 2016 dar este evident că ea a fost votată, la ultimele alegeri de mult peste jumătate din votanții de data trecută.

Motive:

1. Maia a decis să meargă ea pe diasporă și nu cineva din liderii diasporii europene. Iar ei sunt destul de mulți și se putea face un primeries între ei să se decidă cine va reprezenta AcuM-ul în Europa. Dar nu s-a dorit. De ce? Pentru că s-a crezut că Maia va putea aduce minim 120 de mii de voturi. Dar nu a fost să fie.

2. Maia a dezamăgit. Vreți voi sau nu vreți, dar diaspora nu-i proastă și ea vede ce acțiuni face sau mai bine zis nu face partidul ei și tot AcuM-ul. Și mai e o chestie, după alegerile prezidențiale din 2016 se cereau proteste. Proteste masive cu privire la un eventual vot fraudat sau variante de ăstea. Doar că Maia a băgat palma-n cur și s-a dus la odihnă în loc să protesteze.

3. Oamenii așa și nu au înțeles în ce a constat filtrul celor de la #pas. Nu au înțeles cum au trecut de al alde alaiba sau maria ciobanu care i-au fost apropiați lui Filat atunci când ăsta stătea pe țeava de bani de la Șor.

4. Diaspora nu-i poate ierta Maiei apropierea totală de Andrei Năstase. Omul care mai dăunăzi era cu Dodon și Renato iar acum se ține de fusta Maiei.

5. Oamenii s-au săturat de alegeri care nu schimbă nimic.

Concluzie:

Maia este un simplu troll de-a lui Filat/sturza/lucinschi. Nu mă credeți? Aveți răbdare și veți vedea.

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?