fbpx

După Dondiuc, deja Arteni strânge semnături pentru a-și păstra fotoliul …

Această însemnare este un draft scris săptămâna trecută dar care nu a fost publicat din cauza lipsei de timp.

Chiar dacă Dondiuc a plecat, „его дело живет”. Acum semnături strânge cel care cândva a luptat cu Moldovanu pentru postul de șef pe medicină în Chișinău și vicele lui Dondiuc, Ion Artenii.

După ce vineri (26.10.2018) Primarul General al mun. Chişinău, Ruslan Codreanu, a dispus iniţierea unei anchete de serviciu, iar luni, 29.10.2018, Ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, doamna Silvia Radu a emis Ordinul de constituire a unei comisii de Control, prentru a fi verificată activitatea spitalului Nr. 1, Iurie Dondiuc, directorul IMSP SCM Nr. 1, ştiind de toate neregulile care vor fi depistate în spital, pentru unele ar putea să răspundă chiar şi penal (probele în acest sens redacţia blogului urmează să le transmită organelor competente) a încercat să caute protecţie în persoana lui Vladimir Hotineanu, Vladimir Baldovici şi mulţi alţi, fiind refuzat de către toţi, Dondiuc fiind în culmea disperării a făcut o şedinţă fulger cu administraţia şi protejaţii acestuia, împreună cu care au compus oda, care urma să fie semnată de către angajaţii spitalului, cică în susţinerea lui Dondiuc.

După ce a fost compusă oda respectivă, persoanele de încredere şi cumetrii lui Iurie Dondiuc s-au pornit astăzi cu colinda prin spital, să adune semnături în susţinerea stăpânului lor. Evident, pionii lui Dondiuc, fiind complice la fărădelegile admise în spital, ameninţând personalul medical din spital cu o eventuală concediere în cazul refuzului de a semna acea „adresare”, iar medicii şi asistentele medicale cunoscând relaţia care o au cei care umblă cu colectatul semnăturilor cu Dondiuc şi fiindu-le comunicate consecinţele în caz de împotrivire, erau forţaţi de a semna. Mai mult ca atât, personalului medical nu le era prezentată petiţia care o semnează, ci o foaie goală, ei necunoscând nici măcar conţinutul acestei „adresări”. Pentru a fi mai convingători, în timp ce pionii colectau semnăturile, Dondiuc îşi făcea prezenţa prin secţiile respective. Cei care îl servesc pe Dondiuc şi care au colectat aşa numitele semnături în susţinerea lui Dondiuc sunt nimeni alţii decât protejaţii şi complicii lui Dondiuc şi bineînţeles şefii de secţii, mai exact, şefa secţiei patologia gravidităţii nr.1 – Viorelia Grosu; şefa blocului operator obstetrical-ginecologic – Galina Maruşciac; şefa secţiei ginecologie aseptică nr.2 – Natalia Prodan, toate fiind instituite în funcţii de şef de către Dondiuc, chiar dacă ca specialişti nu sunt remarcabile, dar sunt mereu la dispoziţia stăpânului lor, Dondiuc. Tot cu un „ataşament sincer” faţă de stăpân, la colectarea semnăturilor în secţii a fost şi cumetrul lui Dondiuc, Alexandru Ţuşco şi nu în ultimul rând Varvara Simionică Președinte al Comitetului Sindical IMSP SCM Nr.1.

Blogul nostru anterior a mai scris despre atitudinea administraţiei IMSP SCM Nr. 1 vizavi de medicii care se împotrivesc fărădelegilor din instituţie, iar ca o lectură suplimentară redacţia blogului a făcut rost de o Decizie a Consiliului pentru Prevenirea şi Eliminarea Discriminării şi Asigurarea Egalităţii, a unui medic din cadrul instituţiei vizate în anchetă, prin care s-a stabilit faptul discriminării în câmpul muncii şi hărţuirea medicului de către administraţia Instituţiei Medico Sanitare Publice Spitalul Clinic Municipal Nr. 1.

Totodată, dacă vă mai aduceţi aminte, Dr. Mihai Stratulat, anterior a declarat despre situaţia din cadrul Spitalului nr.1, unde sunt stabilite diagnostice false de pneumonii la nou-născuţi şi sugari şi respectiv administrarea neargumentată a tratamentului antibiotic, păi stimaţi prieteni, acest fapt, cu regret, este unul adevărat, ori administraţia SCM Nr. 1, datorită achiziţionării unei cantităţi mare de consumabile/medicamente şi respectiv din cauza unui stoc mare de medicamente în cadrul farmaciei spitalului, care nefiind utilizate raţional în tratamentul pacienţilor, administarţia spitalului nr.1 recurge la acţiuni de genul constatării polipragmaziei şi administrării neargumentate a mai multor preparate antibacteriene decât sunt necesare unui pacient. Aşadar, pentru a scăpa de medicamentele excesive procurate neargumentat de către administraţie, medicii sunt obligaţi să le administreze copiilor/soţiilor/părinţilor voştri. Cu alte cuvinte, dacă un nou născut este perfect sănătos, medicii îi pun o diagnoză de pneumonie şi încep să îi adiministreze tratament antibiotic, numai ca Dondiuc să nu răspundă la sfârşit de an de ce a rămas cu un lot mare de medicamente, care au termene de valabilitate restrânse.
Ca o dovadă în acest sens, la data de 15.10.2018, directorul IMSP SCM Nr. 1, a dat o rezoluţie tuturor şefilor de secţii din instituţie prin care a cerut explicaţii cu privire la stocurile excesive de medicamente, iar singura soluţie de a „scăpa” de antibiotice care credeţi că a fost? Corect, să le fie administrate pacinţilor, chiar dacă şi nu este necesar aceasta.

P.S. Dondiuc, singurii medici care te vor la treuca spitalului sunt cei căror le convine haosul din instituţie şi pe care îi protejezi tu (nu pe gratis bineînţeles).

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?