fbpx

Faceți cunoștință, Dorian Bogașevschi, milionar din grădiniță de stat :(

Cu puțin timp în urmă, de către Centrul Național Anticorupție, a fost reținut Dorian Bogașevschi, șeful „Asociației Părintești” ai Grădiniței nr 199 Lăstăraș. Pe tema grădiniței au fost reportaje la protv și tv8.

Pe scurt istoria e următoarea: Mama acestuia era directoare la grădinița 199. El era admin la banii asociației. Între timp a fost concurs pentru directorie câștigat de soția acestuia. Mama a rămas adjunctă. În grădiniță au organizat o altă grădiniță pe lângă cea de stat – Erudio, una privată cu peste 200 de euro lunar. Asta în încăperile grădiniței de stat. Tot acolo pe urmă au deschis școală primară. Business-ul a luat avânt. Pe urmă a cumpărat o bază de odihnă din Vadul lui Vodă.

Grădinița e frecventată de copiii multor polițiști, procurori și alte „șîște”. Omul credea că are „crâșă”. Dar nu a fost să fie.

Iată cum arată el, alături de un grup de copii, în vizită la Parlament:

Iată extras din comunicatul celor de la CNA:

Potrivit materialelor acumulate, s-a constatat că, în perioada septembrie 2015 – august 2017, preşedintele AO „Lăstăraş”, sub pretextul predării în cadrul grădiniţei a lecţiilor de limbi moderne, informatică computerizată, artă plastică, muzică, coregrafie, etc., ar fi perceput de la părinţii copiilor din Grădiniţa-creşă nr. 199 sume de bani în mărime de 1200 – 1400 lei/lunar. Potrivit estimărilor, în fondul Asociaţiei se acumulau lunar în jur de 600 000 de lei, iar cea mai mare parte din bani ar fi ajuns în buzunarul familiei preşedintelui.

În procesul documentării cazului, s-a stabilit că, în scopul realizării intenţiilor ilegale, preşedintele AO „Lăstăraş” a încheiat un contract de locaţiune a unor încăperi ale Grădiniţei nr. 199, cu o suprafaţă de 1343,8 m.p., pe care le-ar fi transformat în grupe private. Astfel, părinţii copiilor erau forţaţi să achite plăţi suplimentare, iar în cazul în care refuzau, erau obligaţi să părăsească instituţia preşcolară sau erau transferaţi în grupe mai puţin dotate.

Din materialele cauzei reiese că întreaga activitate a AO „Lăstăraş” ar fi fost susţinută şi favorizată de mama preşedintelui asociaţiei care exercită, în prezent, funcţia de director-adjunct al Grădiniţei nr. 199, precum şi de către concubina acestuia – director al instituţiei vizate.

Astăzi, ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie au desfăşurat percheziţii la domiciliile ex-preşedintelui asociaţiei, precum şi la unii membri ai familiei lui. Printre obiectele percheziţionate se numără câteva apartamente, ce ar aparţine cu drept de proprietate bănuitului, o bază de odihnă de la Vadul lui Vodă, şcoala privată „Erudio”, dar şi sediul AO „Lăstăraş”. De la faţa locului au fost ridicate probe relevante pentru dosar şi sume importante de bani, în diferită valută, provenienţa cărora urmează a fi stabilită.

Aveți grijă de voi!

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?