fbpx

Trecut-au trei ani de când Filat l-a rugat pe Șor să-i dea, de dimineață, avionul…

Însemnare scrisă pe 15 octombrie 2018

Era joi. Era 15 octombrie.

De dimineață Filat l-a sunat pe Șor. L-a rugat să-i dea avionul fiindcă, spunea el, avea nevoie de el. Pe la amiază devenea evident că Filat va fi arestat. Mai ales după discursul în Parlament. În care a tot promis să vorbească.

Au trecut trei ani. O însemnare bună despre Filat a apărut azi pe tribuna. Eu aș mai adăuga acolo un punct: Filat credea în cei/cele care-i lingeau fundul și-i sugeau buzunarul (sau buzunarele celor care-l sponsorizau mai exact). Filat niciodată nu a avut o pază și gardă normală. El se credea, la un moment dat Dumnezeu. De asta și se supăra pe cei care-i spuneau ceea ce credeau despre el în față.

În acea dimineață de joi el înțelesese că gata, până aici a fost. A înțeles că a fost „trădat” de cei pe care-i considera apropiați și pe care credea că-i va șantaja veșnic.

A încercat să fugă. Dar nu i-a reușit.

Cei din PLDM, post factum, au încercat să mimeze că își doresc să-l elibereze. Au mimat că roagă PPE să condamne acțiunile autorităților din Moldova. Dar nu le-a reușit.

El a promis că va vorbi, că va scrie. Dar nu i-a reușit. În schimb a scris scrisori cu amenințări. Inclusiv „colegilor” din PLDM.

Dar despre asta, poate, altă dată.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?