fbpx

Teroarea amoralilor dondiuc și arteni la Spitalul Nr1 continuă …

Înainte de a purcede la lectură vă recomand să citiți primele două însemnări din această serie:

Dondiuc – Hitler al obstetricii moldovenești

Despre samovolniciile administraţiei spitalului Nr.1 Chișinău

Blogul nostru a mai scris despre samovolnicia, tupeul și lipsa moralei celor din administrația spitalului Nr1 din Chişinău. Dar de data aceasta administraţia spitalului a ajuns şi mai departe în dorința de a scăpa de doctorii pe care îi consideră incomozi.

La data de 21 octombrie 2016, directorul IMSP SCM nr.1 a emis un ordin prin care a dispus „reorganizarea” prin comasare secţiilor anesteziologie şi reanimare a serviciului chirurgical-somatic şi obstertical-ginecologic, începând cu data de 01.01.2017. Scopul ordinului fiind unul meschin de a scăpa de doctori incomozi care aveau opiniile sale faţă la fărădelegile administraţiei spitalului Nr1. Totodată începând cu 01.01.2017 a fost concediată o doamnă doctor gravidă, ceea ce este o încălcare grosolană a legislaţiei în vigoare. La finele anului 2016, doamna doctor gravidă a fost chemată la o discuţie cu directorul spitalului Nr.1 iurie dondiuc în biroul acestuia. În timpul discuţiei hitlerul spitalului Nr1 i-a spus d-nei doctor gravidă „că ea special a devenit gravidă ca să nu o poată concedia şi dacă este gravidă nu înseamnă că va naşte”.

La concedierea doamnei cancerul spitalului Nr1, ion arteni, i-a urat: „să piardă sarcina”. Situaţia e la fel cum şi în lunile august-septembrie 2018 cu altă doctor gravidă în spitalul Nr1, când misoginul arteni a adus-o până la iminenţă de a pierde sarcina. Este o normalitate pentru administraţia spitalului nr.1 să facă tot posibilul să-şi bată joc de femei însărcinate.

Prin Decizia Curţii de Apel Chişinău din 10.10.2018 doamna doctor, dată afară în 2016, a fost restabilită în funcţia deţinută anterior. La data de 11.10.2018 la ora 07:50 doamna doctor s-a prezentat la secţia de Resurse Umane a spitalului Nr1. Însă la locul de muncă se afla numai vicedirectorul medical ion arteni şi nu ştia ce să facă, întindeau din timp, tergiversau procesul, motivul fiind că directorul spitalului e în concediu, la sanatoriu (cum se vede este foarte obosit de atâta lucru). Într-un final a fost emis ordinul de restabilire a doamnei doctor deţinută anterior. Însă comportamentul administraţiei prin intimidare, ofense şi umilire în fața colegilor a trezit ura colegilor faţă de doamna doctor şi ea a fost nevoită să scrie concediu de îngrijire a copilului.

Pentru hitlerul spitalului Nr1 – iurie dondiuc şi cancerul spitalului Nr1 – ion arteni comportamentele persistente sunt: defăimarea, cu scopul de a compromite imaginea doctorilor, abuzurile emoționale și verbale, toate acestea sunt normalitate pentru ei. Adesea sunt cazuri de intimidare și chiar de hărțuire a medicilor în colectivul doctorilor din spitalului nr.1. Efectele acestor acțiuni duc la stres, la scăderea satisfacției și a performanței, anxietate, depresie și, în final, la dorința de a părăsi clinica. Directorul spitalului Nr1, iurie dondiuc şi vicedirectorul medical –ion arteni sunt distrugătorii spitalului nr.1 din Chişinău.

P.S. În spitalul Nr1 sunt mulți doctori buni, profesionişti și cu simţul omeniei pentru care vocația este mai presus de toate. Dar administraţia spitalului Nr1 este una distrugătoare și, nu le lasă șansă acestor doctori să își facă meserie aici, în Republica Moldova…

Și de la mine un pic, așa, mai personal, special pentru dondiuc:

Tu, amoralule, înainte să vorbești ceva despre cineva, chiar dacă e mai mic ca tine, gândește-te dublu. Sau chiar triplu. În Moldova și pereții au urechi, și tu asta știi cel mai bine. Studiază cazul lui Chirinciuc pe blog și mai gândește-te la ceea ce spui și, mai ales, la ceea ce faci. Poți tu să ai ce „krîșă” vrei, mie îmi e pofik. Eu, în fața unor „ucigași de visuri”, nu mă opresc.

Aveți grijă de voi și, mai ales, de sănătatea voastră!

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?