fbpx

Telenovela Moldovanu – arteni (2008-2009) sau „тупой и ещё тупее”

După însemnarea trecută dl Moldovanu s-a aprins un pic. Sper că nu a chemat salvarea așa cum a făcut-o în 2008. Video este la final iar între timp continuăm relatarea faptelor.

ion arteni a apărut în Spitalul nr.1 pe post de vicedirector medical odată cu venirea lui Victor Savin, director al IMSP SCM nr. 1 din ianuarie 2007. Din 2001 până 2007 ion arteni era pe post de vicedirector în problemele asistenţei medicale specializate şi spitaliceşti al Direcţiei Sănătăţii a Consiliului municipal Chişinău. Dar visul de a deveni director al Direcţiei municipale a Sănătăţii nu îl lăsa.

Pilele lui din politică în anii 2007-2009 a fost Partidul Umanist din Moldova (PUM), în frunte cu Ion Mereuţă (gaşca lui Mereuţă). Tare a mai tins ion arteni în 2007 să fie consilier municipal, fiind pe locul 6 pe lista partidului PUM, la alegerile locale pentru funcţia de Consilier Municipal, dar a rămas de parte cealaltă a uşii CMC. Totuşi, în anul 2008 Ion Mereuţă (preşedinte PUM) s-a adresat la Mihai Ghimpu cu propunerea de a crea o alianţă (beton, probabil) în Consiliul Municipal Chişinău, dar cu condiţia ca funcţia de director al Direcţiei municipale a Sănătăţii să treacă la PUM la care, cel din urmă (n.r. Ghimpu) a fost refuzat propunerea, iar, Ion Mereuţă, supărat, a făcut coaliţie în Consiliul Municipal cu PCRM, PSDM ş.a. şi au votat în Consiliul Municipal funcţia de director al Direcţiei municipale a Sănătăţii, numindu-l pe … ion arteni.

În pofida obținerii funcției de „ȘEF”, ion arteni cât a fost numit de CMC în fruntea Direcţiei municipale a Sănătăţii nu a renunţat la funcţia de vicedirector a IMSP SCM nr. 1, iar în perioada absenţei sale din spital, pe postul de vicedirector medical a fost întronată (tot de către arteni) servitoarea lui fidelă, Varvara Simionică – Președintele al Comitetului Sindical IMSP SCM Nr1 (ion arteni stie bine semnificţia cuvântului servitoare), pentru a-i păstra scaunul de vice la Nr. 1, în caz de îi dă un şut în fund Chirtoacă de la Direcţie (cum a şi fost). Fiind un laş intrusul are o manie în privinţa pazei sale astfel încât pe perioada ocupării funcţiei de director al Direcţiei municipale a Sănătăţii a cheltuit bani pentru paza lui în Direcţia municipală a Sănătăţii și făcut o risipă în buget de 200 mii lei pentru acel contract cu Paza de Stat, pentru a-şi asigura paza. Pe atunci, liberaştii se băteau cu pumnul în piept, că artenii o să răspundă şi va întoarce banii, dar şi după 10 ani, nu au mai recuperat banii de la un făptaş cum este ion arteni. Doar erau cheltuiţi banii contribuabililor. Pe cine să doară capul? Era o sumă infimă de bani pentru liberaşti (fiind la treuca oraşului), atât şi pentru ion arteni, doar nu a cheltuit banii din buzunarul lui. Au intervenit liberaştii.

Dorin Chirtoacă l-a repus în funcţie de director al Direcţiei municipale a Sănătăţii pe … Mihai Moldovanu apoi pe Luminiţa Suveică, cât Moldovanu era prin parlament.

În perioada noiembrie 2008 – februarie 2009 era o telenovelă ce poate fi uşor întitulată “тупой и ещё тупее”:

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?