fbpx

Încă o casetă bancară cu peste un milion jumate de lei a unui medic // Schema mitei

Ieri seara cei de la CNA iar au numărat bani. De data aceasta banii părinților copiii cărora au fost internați la Centrul Mamei și a Copilului (CMC). Ieri, după decinderea celor de la CNA, au fost reținuți pentru audieri 2 medici și două rezidente ale CMC.

În caseta bancară a medicului Nicolae Doni au fost găsite în total 761 600 de lei, 24 300 de euro, 1000 de dolari, dar şi articole din aur.

Conform medicilor din CMC cele două rezidente deja au început să vorbească și să povestească despre scheme fără să ajungă la CNA. Imediat după ce au tăbărât cei de la CNA ele au început să povesteacă în detalii cum erau impuse de către medicul superior să ia bani de la părinți pentru procedurile imagistice. Banii erau preluați de medici care, după ce achitau 20-25 de procente de bani în casă și își luau 10-15 procente lor duceau banii către șeful de secție care îi și păstra.

Totodată sursele blogului nostru drag ne-au povestit că în timpul lui Gațcan suma minimă lunară achitată de către Doni pentru directorul CMC era de 500 de euro. Și dna Glavan Ruxanda, care acum se preface preacurată ca Maica Maria știa bine aceste scheme. Știa și chiar le „krâșuia” pe unele. Ar cam trebui să tacă dar să nu aiurească spunând că ea „simțea că ceva nu e în regulă”. Mai ales că avea magazinele sale în Centrul Mamei și a Copilului …

Fix aceeași schemă lucrează și la Spitalul Nr1 unde lui Dondiuc de către majoritatea medicilor docili îi sunt achitați între 200 și 600 de euro pe lună.

Din aceste sume colectate se hrănesc mai mulți, inclusiv inși alde arteni și șefii medicali din Chișinău.

Blogul nostru va scrie în continuare despre medici corupți. Indiferent care este numele acestora și ce grad de rudenie au cu rectorul usmf sau cu șeful restaurat al medicinei din Chișinău sau ministra ajunsă din greșeală în post.

Și, dacă vă plac fotografiile, iată câteva trimise de CNA în care apare conținutul casetei bancare a lui Nicolae Doni:

Dacă cunoașteți cazuri de corupție nu uitați să sesizați CNA! Nu fiți părtași ai corupților!

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?