fbpx

Faceți cunoștință, ion arteni, încă un țarioc din domeniul medical :-(

Un alt ţarioc din administaţia Spitalului Nr1 este arteni ion (intenţionat este scris numele şi prenumele cu litere minuscule, cum este şi persoana în sine), vicedirector medical al Spitalului nr.1. din 2007. Din CV lui ion arteni se constată o ”creștere spectaculoasă” pe scara profesională. Cel mai impresionant este că tindea mereu să fie șef. Doctor fiind numai 8 ani din cei 32 ani după Institutul de Medicină. În rest șef, șef și iară șef. Dar așa un șefuț micuț, numai pe post de vice. Numai aduceţi-vă aminte de scandalul cu schimbarea yalelor de la cabinetul șefului de Direcția Sănătate Consiliului unde se certau mihai moldovanu cu ion arteni ca la ușa cortului în ipostază de „тупой и еще тупее” … (acest subiect în detalii, îl vom reaminti pe blog luni, pe 6 august)

ion arteni este o persoană permanent în conflicte cu subalternii din Spitalul Nr1 şi mare iubitor să participe la emisiuni televizate şi să ponegrească doctorii. Cazul cu şefa secţiei de terapie II a spitalului fiind bătută la locul de muncă de o rudă pacientei decedate. Din spusele lui ion arteni şefa secţiei de terapie II este o persoană conflictuală şi se străduie din răsputeri să scape de ea. La emisiunea din 29.03.18 s-a văzut cum săracele asistente medicale și infermiere fugeau ca de ciumă de la reporter. Dacă avea să fie șefa secției terapiei II cred se mai exprimau de situația reală în secție, dar pe partea cealaltă fiind în funcție ion arteni vicedirector medical cu represiile sale le închide oxigenul repede. În ziua de azi represiile fiind: cu siguranță micșorarea sau scoaterea indicatorilor de performanță (multă sănătate fostului ministru sănătății Ruxanda Glavan care a dat înca o posibilitate de ”luptă” a administrațiilor instituțiilor medicale cu persoanele care nu le sunt pe plac), sancțiunilor inventate de ion arteni și comisiile lui: cu o armată întreagă de lingăi printre care director de gospodărie, persoane care nu au idee de medicină și desigur doctori care sunt tot timpul la dispoziția administrației să sancționeze pe cineva ca sa fie în continuare șefi de secție, scutiți de gărzi, loc confortabil de muncă, la postul dorit şi, bineînţeles, Președintele al Comitetului Sindical IMSP SCM Nr1. Doamna lucrează așa de mult şi transpiră că are nevoie de conditioner la locul de muncă ca să nu să se sufoce.

Şefa secţiei de terapie II fiind o persoană profesionistă, responsabilă cu un stagiu mare de muncă şi cu mai mulţi ani lucraţi în Spitalul Nr1 decât ion arteni nu îi este comodă, asta din cauză că doamna doctor cere de la doctorii-pupincurşti a lui ion arteni să-şi îndeplinescă funcțiile (să nu umble prin sălile de operație unde nu le este postul de muncă). La care şefuţul ion arteni dă un astfel de răspuns la unul din rapoartele de serviciu pe numele, Alei Valenga, şefa secţiei de terapie II:

Şeful secţiei de anestezie şi reanimare venit în spital după un stagiu mic în specialitate, chipurile „rugat” să fie şef de secţie ”cu merite deosebite”, prin concurs fără alternativă este înscăunat în 2016. Are și el un CV „spectaculos” şi „pufos”. Un şefuţ care se consideră întruchiparea dumnezeului pe pământ, care doarme noaptea acasă şi vine dimineața odihnit, nu a avut nici o gardă şi nu doreşte să facă gărzi în spital ca să vadă cu ce probleme se poate confrunta un doctor, cu ce patologii se poate întâlni noaptea, când este unu la unu cu pacientul și rudele acestuia. Dar de aici se dă cu părerea și se află în comisii şi îşi ridică indicatorii de performanţă.

Cu vreo 6-7 ani ani în urmă, a mai fost bătută un doctor (anesteziolog-reanimatolog care era în gardă) în secția de internare. Nici atunci ion arteni, vicedirector, nu a intervenit să ia atitudine de caz. Atunci doctorița a tăcut, incidentul s-a trecut și nu îl doare capul pe ion arteni nici direct nici indirect (fiind în funcție publică care raspunde de siguranța lucrătorilor care se află la locul de muncă), în concluzie doctorița nu a ridicat nici o întrebare și deaceea persoana nu este conflictuală.

În aşa mod administraţia din Spitalul Nr1 îşi face plăcerile sale şi luptă cu doctorii incomozi: aducând și crescând pupincuriștii care se consideră că lucrează la ei acasă, se autointitulează în anumite funcții și prin acordul tacit a lui arteni și dondiuc se fac lucruri meschine.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?