fbpx

Plicurile Maiei Sandu

Prefață adăugată post-factum:

Eu am fost cel care am organizat primul offline cu Maia Sandu când ea se temea de orice înseamnă #presă și #media. O știu din #pelincePolitice.

Ieri, când scriam însemnarea în care întrebam de ce Maia Sandu nu cere demisia lui Belostecinic, pe final, am pomenit despre plicurile pe care le lua Maia Sandu de la Filat. Tare mi-au amintit fotografiile plasate de CNA de acele plicuri cu bani pe care le lua lunar sau chiar bilunar, fosta ministră a educației de la ex Prim-ministru.

După masă ideea cu plicurile a apărut într-un status scris de Ilan Șor. Tre să văd pe blog dacă am accesări de la Orhei. Iată ce scria la el:

”În al doilea rând, ești un manager mediu din cadrul unui proiect finanțat de mine – PLDM. Trebuie să înțelegi: știu cât de mult ți-a plătit Filat în plic în fiecare lună, ca surplus la salariu, și anume eu am fost cel care punea banii în plic, înainte ca el să ți-i transmită ție.

Apropo, ție ți-a fost transmis mai mult decât altora, așa că să te audo-declari modestă, dacă nu chiar săracă, ar trebui să-ți fie rușine, dar tu nu cunoști acest sentiment.”

Frumos, nu? Cei care cred că Maia e sfântă pot să nu citească mai departe. Că e despre bocete.

La mai puțin de 2 luni de la revenirea din SUA (unde nu mai prindea un loc la WorldBank) ea a început să se jeluie Primului ministru pentru situația financiară în care se află și salariul care nu-i ajunge. Asta nu a durat mult or Filat foarte repede i-a găsit plicuri ca să-i dea să se simtă bine în poziția de ministru plus că a început a vorbi mult despre reforme în învățământ și Filat înțelegea bine că asta e pozitiv pentru partidul lui care începea să fie în cădere liberă în sondaje.

La câteva săptămâni după primul plic Maia a venit să se mai jeluie și pentru membrii echipei sale, în special pentru igor grosu care, având o familie numeroasă, nu putea să facă față provocărilor impuse de situația economică din Moldova, și întâmpina mari greutăți financiare. Astfel, dintr-un plic totul s-a transformat în minim patru plicuri lunare sau bilunare. Pentru ea și pentru echipă.

Așa a fost toată perioada cât Maia Sandu a fost în guvern. Repet, toată perioada cât Maia Sandu s-a aflat în clădirea din PMAN 1 ea a primit plicuri. La fel ca și mulți alții.

Interesant cum va răspunde Maia Sandu acestor acuzații știind că, la sigur și în mod cer, există video de pe camerele de supraveghere în care se vede că ea iese cu plicul de la Filat.

Cum va explica ea alegătorilor săi că nu-i chiar Jeanne d’Arc dar e un simplu ”manager mediu” ajuns din greșeală lider de partid și urmaș demn a lui Filat.

Toamna se anunță a fi fierbinte în Moldova 🙂

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


2 Comments

  • FU |

    ceva un proof (video / foto)? sau iar doar cu limba imbli? 🙂

So, what do you think ?