fbpx

De ce Maia Sandu și mayașii nu cer public demisia lui Belostecinic?

Înainte de turul doi al alegerilor mayașii, și implicit Maia Sandu, și-au amintit că au fost cândva șefi pe educație și au chemat Primăria la respectarea procedurilor cu privire la numirea, cum credeau ei, a lui valentin crudu, șef pe educație.

Ieri, la ASEM, și în casele unor profesori de acolo, au avut loc percheziții în care s-au găsit sume enorme de bani care erau mită pentru examene, teze și alte favoruri, inclusiv de ordin mai puțin creștinesc, acordate de către studenți profesorilor, și invers 🙂

Doar că Maia și echipa ei mayasă au tăcut. Niciun cuvânt. Nimic. Zero.

Corupția în ASEM (și nu doar acolo dar cam peste tot în universtitățile din Moldova) a existat mereu. Inclusiv pe timpurile când Chetraru îi promitea public lui Filat, de ziua lui de naștere, că va da la bot la toți cei care atentează la Premierul de atunci.

Maia știa de acest fenomen foarte bine, dar în loc să-l stirpească din rădăcini a oferit și mai multă independență universităților. Le-a dat și mai multe facilități, inclusiv unor regi și țarioși cum e Belostecinic care este rector din 2001. Deja 17 ani. Tot acolo se înscrie și Bostan care a dat universitatea feciorului 🙂 Dar la UTM vom reveni prin toamnă cred eu.

Maia a preferat să facă chestii populiste. Astfel că, în afară de independența universitară a băgat camera la BAC. Și nu chestii care puteau schimba sistemul din rădăcini, și anume reforma în grădinițe și clase primare.

De ce tace Maia și mayașii? Sau poate pentru că Belostecinic poate povesti multe, inclusiv cum stătea Maia prin cabinetul lui Filat și se jeluia că toți nu o înțeleg și că alde grosu și perciun nu le ajunge salariu și că vrea plicuri mai multe?

Hai noroc și sănătate!

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?