fbpx

Cum turcii experimentează pe moldoveni pe banii moldovenilor … #CaritateGate

Turcia în ultimul timp a devenit cea mai populară destinație de turism medical pentru cei care vor să facă transplant de organe. Dacă nu mă credeți puteți căuta pe google investigații despre cum sirienii sunt aduși în Turcia și le sunt preluate organele. E o practică ilegală dar atunci când oamenii cu bani au probleme de viață și moarte partea morală sau penală la ei dispare. Ca și la mulți moldoveni.

Scandalul #CaritateGate din cauza acțiunilor imediate și isterice ale celor de la caritate.md s-a dus pe domeniul exclusiv al carității deși, era logic, să meargă pe domeniul clinicii turce unde au fost operați/neoperați copiii.

Cei de la Medical Park au angajat o companie de PR să le fie celulă de criză și au adus un grup (sau turmă cum vă place vouă) de reprezentanți ai SRL-urilor de media din Moldova. Au făcut o conferință de presă, dacă asta se poate numi așa.

Întrebările presei au fost sub orice critică dar una a fost bună: ”De ce o zi de spitalizare e o mie de euro dar pentru moldoveni e doar două sute.”

Și aici deja trebuie să răspunduă ancheta procuraturii.

Dar nu cred să răspundă. Pentru că în Moldova la fel este o clinică turcească – Medpark. Țineți minte cazul în care au fost vinovați de viața plină de suferință a unui copil cauzată de lipsa totală de responsabilitate a angajaților spitalului și, mai ales, ceea ce a urmat după naștere când spitalul mână-n mână cu ”justiția” din Moldova a încercat să mușamalizeze cazul și doar după o expertiză de la București s-au schimbat lucrurile.

Și încă ceva. De ceva timp CNAM-ul dă bani și la spitalele private. Așa e și mai simplu de spălat banii pentru cei ce țin ”krâșa” medicinii din Moldova.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


3 Comments

  • Cristina |

    Si nu doar moldovenii, ca s-au donat mult din Romania pentru ca Salvati o inima, a promovat multe cazuri. Presa din Ro tace.

  • Assaaa |

    Ai o logica beton, Luchianiuc. Și fiindcă nu a mers acolo sau dincolo, hai sa sar pe cei, care sunt mai la distanță… :)) Așa că să fie…. Să putea oleacă și pe la mine :).

So, what do you think ?