fbpx

ȘINU vre să șie Primari!

Unii încă nu știu dar eu (noi de fapt cu Mihaela) avem o pereche de fini care tot au legături cu cosmosul (a se citi – Internetul).

Câteva clipe în urmă Șinu mai nu și-a autopropus candidatura la funcția de Primar al Chișinăului.

El a scris și un program electoral. Iată-l:

”Opa! Chirtoacă a demisionat.

Chiar n-o să se găsească nimeni altcineva fără legături cu cosmosul și cu capul întreg și socotit să candideze la primărie?

Tocmai m-aș băga eu, dar știu că pe departe nu sunt exemplul bun de om pe care l-ar vota lumea de acum. Cui trebuie în primărie un radical perfecționist și fără frică de Dumnezeu ca mine? 🙂

Dar, dac-aș fi Tu, acel cu șanse să jungă acolo, aș candida, aș câștiga și-aș începe cu:

UNU. Inventarierea și analiza tuturor cheltuielilor primăriei, urmată de demisii sau închideri de lavocică acolo unde banii sunt aruncați în vânt. Fix așa și în direcția veniturilor. (Da primarul are așa atribuții?)

DOI. Mărirea drastică a amenzilor care vin în bugetul primăriei și crearea unei echipe speciale al căror lucru de bază zi de zi va fi informarea, investigarea, aplicarea amenzilor și educarea oamenilor în orice domeniu. La câte încălcări se petrec zilnic în oraș, chiar și printre oamenii simpli, primăria și-ar putea mări bugetul de vreo 3 ori. Și poate în timp de-un mandat nu se va mai avea cui de aplicat amenzi.

TREI. Curățirea capitală a orașului. Tot ce tre de tăiat – de tăiat, tot ce tre de scos – de scos, tot ce tre de măturat – de măturat și apoi de menținut. Și asta în câteva luni, nu ani.

PATRU. Salut Piața Centrală, salut Spații Verzi, salut Autosalubrizare, salut RTEC, salut Apa-Canal, salut tuturor! Cum la voi? Totul bine? Ia veniți aici să discutăm… da’ nu vă temeți! numa discutăm…

CINCI. Linia fierbinte. Atât online, cât și offline. Orice fâs în oraș – să fie la un click/sunet distanță și redirecționat offline acolo unde trebuie. Un fel de Agile City Development.

ȘASE. Instituirea echipelor proprii de menținere și modernizare a orașului. De ce să ți-o facă cineva cu un milion, dac-o poți face singur cu mult mai ieftin. Primăria poate angaja specialiști? Poate. Primăria poate activa fără profit în folosul orașului? Poate. Atunci la ce bun de umplut buzunarele cuiva?

Acum că totul parcă merge binișor, idei sunt, dorințe sunt, oameni sunt, bani parcă tot sunt, se poate de gândit și ce de făcut mai departe, dar de făcut sunt încă tare multe. Ca exemplu, se poate de luat un cartier plin cu blocuri de 4-5 etaje și de transformat în altul nou, aranjat, modern, cu blocuri de 15 etaje. 5 etaje le dai acelorași oameni, restul – profit, mult profit. Se poate? Se poate.

Of. Cam mult am scris, dar dac-ai ajuns pân aici, salut! :)”

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?