fbpx

Despre propaganda rusească și ”Ядебил”-ul Alinei Zotea

Să începem cu o axiomă.

Limba rusă este o limbă frumoasă. Păcat că sunt mulți vorbitori de rusă care au mici probleme cu gândirea. Dar, trebuie remarcat că sunt destui vorbitori și de română care au probleme cu mintea și, mai ales, majoritatea vorbitorilor (din politică) de ”Moldovenească” au aceleași probleme.

Oprirea propagandei rusești (și aici când scriu ”rus” mă refer la rusia) este o soluție temporară dar nicidecum de durată. Pentru că în Estonia canalele rusești nu sunt interzise. Ba statul mai și comandă reportaje la reprezentanțele locale. Doar că aici lumea este educată să înțeleagă unde e propaganda și unde e informarea.

Astfel, soluția pe termen lung este educația, și nu interzicerea.

Zilele ăstea liberaștii au propus ca instrucțiunile de utilizare a medicamentelor să fie doar în ”limba de stat” sau ”limba de stat și o altă limbă de circulație internațională”. Ei își doresc ca să nu se dubleze în rusă.

Anul trecut în Estonia s-a introdus legea că instrucțiunile de utilizare la toate medicamentele de primă necesitate sunt traduse în … rusă 🙂

Dna Zotea mai bine mai stătea prin Tallinn când a fost aici și nu mergea pe feriboturi cu Ghimpu. Mai învăța și ea ceva democrație și nu doar …

Aveți grijă de voi!

–-

Iată statusul de pe fb al Doamnei Zotea:

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?