Dârda s-a culcat sub PăDă și face ”Prima Casă” pentru Guvern + Opinia lui Chironda despre proiect

Azi pe facebook au apărut cu titlu de promovare următoarele imagini ale companiei de construcții a deputatului Iurie Dârda:

Dacă ați uitat cumva fostul deputat liberast Iurie Dârda este un minciunosc cu ”M” mare și trăiește ca în sânul lui Dumnezeu pe fostul pământ al unei biserici.

A fost plecat o perioadă din Republica Moldova după arestul lui Chirinciuc. Conform unor surse cel din urmă l-a slivit.

În urma acestui screen devine evident faptul că Iurie Dârda s-a culcat frumușel sub PăDă și face parte din unele înțelegeri. Una dintre ele este ”Prima Casă”.

Pentru ca această însemnare să nu fie exclusiv despre colaborarea fostului liberast cu guvernul PăDă l-am rugat pe Victor Chironda, să se expună despre acest cartier care urmează să fie construit de Dârda în colaborare cu guvernul pe tronsonul între ”Porțile Orașului” și Aeroport.

Iată opinia exhaustivă (cred eu) a lui Victor despre proiect:

Proiectul este elaborat în cele mai bune tradiții ale urbanismului sovietic: blocuri-tip, organizate în pătrate identice, străzi perpendiculare, curți interioare închise. În proiectarea microcartierelor moderne arhitecții tind să organizeze o tramă stradală neregulată iar blocurile sunt proiectate cu mici deosebiri, pentru a crea impresia unui labirint pe care oamenii îl apreciază în orașele vechi.

De asemenea se practică amplasarea blocurilor direct pe marginea străzii, cu ieșire la nivelul trotuarului, fără a lăsa spații pseudoverzi sau locuri de parcare între bloc și trotuar. Trebuie evitată organizarea blocurilor în cerc sau pătrat. Acest lucru duce la separarea spațială a microcartierelor și crearea ogrăzilor-fîntîni care sunt cu atît mai nocive cu cît sunt mai înalte blocurile.

Este obligatorie amenajarea parcărilor subterane și eliminarea locurilor de parcare permanentă în stradă, mai ales în spic sau perpendicular. Prezența în imaginile de proiect a parcărilor supraterane este o greșeală majoră de planificare.

În acest proiect este lăudabilă proiectarea blocurilor ne înălțime medie (6 nivele) însă se pot observa și blocuri cu 8 nivele, ceea ce depășește deja dimensiunile umane confortabile. În astfel de situații se recomandă proiectarea ultimelor două nivele în retragere, fapt care lasă impresia de la nivelul pietonului că blocul are doar 5 nivele.

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?