fbpx

Ce universitate din Moldova aș ”urma” în 2018. Scurtă opinie.

Nu m-aș duce la USM. Pentru că a scăzut enorm sub conducerea lui Ciocanu. Sunt câțiva profesori buni acolo dar nu se merită să te chinui 3 (+2) ani pentru asta.

Nu m-aș duce la ASEM. Nu am nici țîțe și nici cur și nici amant care să-mi cumpere mașină sau părinți care să le împingă la profi câte 100 de eur pentru examente. Plus Belostecinic a devenit în timp un fel de despot acolo.

Nu m-aș duce la Universitatea Pedagogică. Pentru că-s deja însurat. Acolo merită să te duci doar câteva seri pentru a găsi mireasă.

Nu m-aș duce la Agrară. Pentru că nu mă trage la pământ deloc. Deși ar fi o oportunitate bună pentru cei care vor să devină specialiști în ale viței de vie.

Nu m-aș duce nici la ULIM. Pentru că acolo se fac bani și nu carte.

M-aș duce la UTM. Acolo poți lua o diplomă de inginger sau în domeniul IT și o poți ”ruli” peste hotare rapid și ușor. Plus că mai poți lua și cunoștințe de la unii profi de treabă de acolo.

Dacă aș sta la nordul Moldovei m-aș duce la Facultatea de Limbi Străine a Universității de Stat din Bălți. Tot cu perspectiva de a pleca din Moldova.

Da tu, dacă ai fi acum în clasa a XII-a și ai fi absolventă/absolvent, ce facultate ai alege?

fotografie surprinsă de Mircea Zatușevschi

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?