fbpx

Silvia Radu și ”guvernarea” facebook-ului

Au trecut aproape două luni de când Silvia Radu este primar general interimar al capitalei Republicii Moldova.

Spiritele de la început s-au calmat, bradul s-a instalat, și toți s-au apucat de lucru. Adică nu chiar toți, dar asta urmează, mai ales că va avea, din ce înțeleg eu, mână liberă să dea afară șefii liberaști. Asta e bine. Partea proastă ar putea fi dacă ar numi niște incompetenți în locul lor. Dar asta se va vedea în ianuarie cred eu.

Una dintre prioritățile Primăriei anunțate de dna Radu a fost transparența și eficientizarea birocrației. Transparența e primul pas spre e-Guvernare. Dar până la asta este cale lungă. La moment dna Radu trece prin perioada ”guvernării facebook”-ului. De vreo trei ședințe are un punct aparte al ședinței care cuprinde ”jalobele” venite pe online.

Eu am văzut în anii ăștia rezultatele unor teme ridicate de bloggeri sau facebook, la guvern sau primărie. Dar să le bage deja ca punct tradițional în agendă asta-i ceva nou.

Unul dintre cazuri a fost semaforul din Durlești instalat la cererea cuiva care s-a jeluit pe facebook.

Azi Gandrabur am văzut că o lăuda pe facebook că a astupat gropile de pe strada Studenților de la Dumeniuc la Dimo (el a sesizat problema chiar în postarea cu semaforul). Asta e strada cea îngustă prin pădure între Ciocana și Râșcani:

Va obține o grămadă de voturi ai locuitorilor de la Ciocana dacă face acest drum în 2018. Și ar mai descărca un pic Russo.

Cât ține despre aceste mesaje venite pe facebook eu chiar vreau să văd cât va dura o astfel de ascultare de rețelele sociale. Țin minte când a intrat Chirtoacă pe facebook a fost ”pojar”. I-a făcut pe toți în tot felul. Asta a fost după ce a inaugurat, împreună cu șeful delagației UE, canalizarea de la Gară 🙂

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?