fbpx

Despre Maia kidanită, ”opoziția” dezbinată și Kroll

Joia trecută Banca Națională a Moldovei a scos rezumatul raportului Kroll 2.

Azi, marți, la 5 zile după ce a fost publicat rezumatul raportului așa-numita opoziție din Republica Moldova s-a trezit să facă ceva. Prima a anunțat presa partidul (in)acțiune și solidaritate (cu banii lui FIlat). Ei au zis că fac un flashmob la Judecătoria Buiucani ca să-l aresteze pe Șor. Azi am văzut că și cei de la neDA s-au băgat într-o conferință de presă la 11:00. Adică să fie ei mai rapizi decât #pas-ul.

Năstase s-a bâlbâit. Era răgușit după Crăciun și nici prompter-ul nu l-a ajutat tare. O conferință pentru bifă, atât.

Maia însă s-a evidențiat. Adică nu ea dar cei din partidul Șor au evidențiat-o. Ca să fie mai cu efect conferința ei oamenii din partid s-au adunat și ei la judecătorie. Dacă mayașii erau vreo 20 maxim cei care-l susțineau pe Șor erau minim vreo sută. Și țipau de o acopereau pe Maia.

În stânga Maiei Sandu stătea individul igor grosu. Da, acela care era gata să ia bani de la oricine, inclusiv de la reprezentanții lui Ilan Șor. Acela care povestea șiretlicuri cum să amăgești CEC-ul. Da, acela care și acum e mâna dreaptă a Maiei Sandu și principalul contabil al partidului.

Maia nu a zis nimic nou. Cum și era de așteptat. Se creează impresia că s-au terminat banii și i-ar mai trebui. Mai ales că oligarhul Ablyazov și fundația lui tot cam au dat-o de belea.

Eu în locul presei aș întreba-o pe Maia Sandu un singur lucru: Când ultima dată a vorbit cu Ilan Șor față în față? Țineți minte ce spunea Filat despre cunoștința lui cu primarul de Orhei? Ap iată, ați putea avea mari surprize peste o perioadă.

Opoziția la noi se iubește. Este seară deja dar pe jurnal.md niciun cuvânt despre flashmob. Alianță de beton între #neDA și #pas (special am dat la căutare cuvântul ”maia”)

Și câteva gânduri despre Kroll

Cel mai tare a vorbit, scris și aiurit despre rezumat Veaceslav Negruță. Ciuvacul care i-a fost fidel lui Filat și care i-a dăruit lui Pintilie Sandulache aproape 400 de mii de euro. Opinia despre el o puteți citi chiar aici pe blog. Omul își apără stăpânul chiar dacă aceasta e în închisoare. Unii spun că Maia Sandu, adică echipa mayasă, și-l dorește în calitate de ministru de finanțe. Înseamnă că iar vom avea bugete la început de an așa cum a fost când era el la minister.

Cel mai fain s-a expus, cred eu, Veaceslav Ioniță care a spus că Kroll doar a tradus ceea ce are Banca Națională.

Raportul nu a adus nimic nou. Asta se putea citi încă în denunțul lui Ilan Shor către CNA sau Procuratura Generală (eu nu mai țin minte pe numele cui a fost el). În raport se pomenește de 136 numele Shor și niciodată nu se pomenește numele lui Filat deși, el și singur a spus-o, s-a folosit și el de pe urma BEM-ului. Nu este acolo nici Streleț și nici firmele agricole. Nu este nici Ziarul Național sau TV7.

La urma urmei în raportul Kroll nu este pomenită Olga Roman și firmele cipriote înscrise pe numele ei.

Și, încă ceva: Oamenii așteaptă ca cei de la Kroll să închidă oamenii. Citiți atent, Kroll este doar o cantoră de consultanță. Atât. ATÂT.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?