fbpx

Ce educă ”mass media” din Moldova?

Mass media are patru funcții principale. Una din ele este cea de divertisment. O altă funcție e cea de educare. Cu părere de rău la noi când televiziunea distrează uită că trebuie să educe. Iată un exemplu:

valerian mânzat este filmat în mașina soției sale (el nu avea niciuna cum s-a adeverit) iar la volan este o angajată a unei televiziuni din Chișinău.

Pare totul ok, nu?

Atunci când mă uit la show-urile televizate filmate undeva în afara bulei pe nume ”fosta Uniune Sovietică” încerc să observ ceea ce nu avem noi, cei ieșiți din Uniunea Sovietică. Iată de exemplu același plan din show-ul ”Carpool Karaoke” în care apare Selena Gomez:

Sunt sigur că vedeți și voi diferența. Ea de obicei e în detalii, în lucruri uzuale și care sunt normale.

Pentru că siguranța este una normală, oriunde ai fi.

Dar în Moldova este importantă fala. Oriunde ai fi, la televiziune când te îmbraci ”scump”, la biserică când te îmbraci și te comporți într-un anumit fel ”pentru că te vede lumea și preotul” sau la cimitir de Paștele Blajinilor unde trebuie să ai ”cele mai scumpe pomene”.

În Moldova educația și normalitatea e pe ultimul plan.

Între timp, dl Candu face o campanie bună de promovare a cuplării centurii la volan. Ar fi bine data viitoare când mai vizitează televiziuni din .md să le arate la lucrătorii de acolo acest spot video.

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?