fbpx

Cum s-a PaRafinit PR-ul de la PetRom Moldova sau ”Cât costă Poliția, dle Pânzari”?

Alaltăieri scriam pe blog despre faptul că cei de la Petrom Moldova vă fraieresc de benzină și vă vând pătrunjel. Cei de la Poliția Republicii Moldova au publicat pe facebook această informație pe 15 noiembrie la ora 11:29 (nici pomenire de Petrom):

 

După asta mai multe site-uri au reprodus știrea. Unele dintre ele chiar au avut curajul și au scris că aceste fraude au avut loc la Petrom Moldova, ceea ce era evident din video. De ce spun de curaj pentru că cei de la Petrom sponsorizează destul de multă publicitate în presă și astfel de mențiuni le-ar scădea din ruble așa-numitei prese.

Alaltăieri spre seară, la Petrom (sediul lor dacă ceva este în GBC-ul lui Plaha) a avut loc o ședință de tip brainstorming la care ei au decis că, cel mai bine e să iasă în presă și să spună că asta ei chipurile au comandat acest raid.

Drept consecință alaltăieri la 19:46 a apărut acest comunicat pe pagina lor:

Situația cel mai bine a descris-o Constantin Mihalachi de la autoblog.md:

”Ieri aproape de ora 20.00 am fost telefonat de cineva de la Petrom care mi-a zis că noi am înțeles greșit informația și că de fapt anume la solicitarea Petrom s-au făcut controalele. M-au telefonat pentru că AutoBlog.MD a fost una din puținele surse de informare care a menționat numele companiei.
Răspund că nu am văzut în primul comunicat publicat de poliție că Petrom a sesizat organele cu privire la aceste infracțiuni sau că acțiunile poliției au fost coordonate cu compania. Înainte de a termina conversația îi promit persoanei să recitesc comunicatul. Astăzi cînd l-am deschis – surpriză! Video cu controalele a fost scos de pe YouTube, iar în comunicatul inițial s-au făcut câteva modificări în care apare deja și informația că asta s-a făcut după ce factorii de decizie din cadrul Petrom au solicitat acest lucru.
Am sunat la Serviciul de Presă al Inspectoratului Național de Investigații care demarase ancheta și am întrebat de ce a fost scos video de pe YouTube și de ce au fost operate modificările. Inițial mi s-a zis că din cauza unor probleme tehnice nu este video. Atenție acesta era plasat pe YouTube iar după ce acesam linkul acesta arăta ca video Unlisted. Între timp a fost reactivat linkul cu alt titlu.
Am mai cerut de la poliție să mi se ofere info din registrele în care sunt înregistrate sesizările. Mi s-a zis că nu pot avea acces la această informație.
Nu am nimic împotriva celor de la Petrom și chiar sper că își vor rezolva problemele, dar toată această situație mi-a creat impresia că compania și-a dorit să iasă uscată din apă prin această manevră, iar cineva de la poliție i-a ajutat cu asta modificând comunicatul și dezactivând video-ul de pe YouTube.
Sper să greșesc, dar pentru că locuim în Moldova, unde orice este posibil, am mari dubii că anume Petrom a comandat aceste controale.
Tare nu m-aș mira după această postare să apară și o hârtie cu sesizarea făcută, ceea ce e ușor de organizat.
Am atașat screen cu primul comunicat venit de la poliție. Nimic despre Petrom!”

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?