fbpx

Liberastul Topală lichidează cursa de tren ”Unirea”?

Mai jos este un text scris de, probabil, cel mai fidel utilizator al curselor de tren Chișinău-Iași (cursă numită de PLM – ”Unirea”), Veaceslav Gamurari.

”Există tot mai multe semnale, care ne pun să credem, că cursa de tren Chișinău – Iași este boicotată, pentru a fi lichidată. Ați văzut undeva ca CFM să promoveze această cursă? Am auzit de la mai multe persoane că se face tot posibilul, în mod special prin intermediul unor angajați al CFM ca fluxul de călători să fie redicționat spre așa numitele „rutiere”. Recent am aflat (nu pot da numele, persoana ar putea avea de suferit) de la unele persoane, cum casieria gării de la calea ferată induce în eroare călătorii. Astfel se spune că nu ar exista bilete disponibile, iar când persoanele riscă totuși și vin în gară la ora de plecare al trenului, găsesc că….în vagon sunt ocupate doar 10% din locuri.

1. Recent a fost o plângere către administrația CFM din partea unui grup de persoane (8 la număr), care s-a ciocnic cu această problemă. Dacă cunoașteți persoanele date, sau dacă ele acum citesc această postare, îi îndemn să reacționeze, să confirme sau infirme.

2. Pentru ce a fost recent concediată o casieriță de la gara feroviară Chișinău?

3. Mai multe surse afirmă că rutele Chișinău-Iași la „rutiere” ar fi controlate de unele persoane din conducerea CFM.

4. La Iași, la gara „Codreanu” între orele 18:00-19:00 (cursele Iași-Chișinău), oamenii sunt stresați, se zbat pentru un loc liber, unii rămân fără posibilitatea de a se urca în microbuz. Între timp cursa de tren Chișinău-Iași-Chișinău…70% din locuri rămân libere. Ce-i drept, această cursă se completează cu călători la Ungheni (mulți studenți se întorc la studii la Chișinău).

5. Postez câteva fotografii din acest tren. Dacă îmi spune cineva că în „rutieră”, condițiile sunt mai bune … Și da, durata călătoriei este aceeași – 4 ore, și nimeni la punctele de trecere a frontierei nu vă scoate afară cu bagajele, în ploaie sau ger.

6. Apropo, cursa de vineri a fost deja lichidată din 03.11.17, fără un comunicat. Astfel mai mulți călători au „pupat” peronul la ora 06.42 și am fost nevoiți să alergăm la Gara de Sud, unde…coincidență (posibil), băieții de la rutiere „подсуетились” și au mai organizat o cursă pentru Iași.

P.S. Prezenta postare nu reprezintă o investigație, se bazează doar pe anumite informații și afirmații a unor persoane, având ca scop sesizarea asupra posibilelor acte de concurență neloială, care ar afecta interesele statului și accesul consumatorului la servicii alternative și de calitate.”

Totodată adaug, din partea redacției blogului, că:

1. Noi am fost și am văzut uzina la care s-au reparat trenurile care circulă spre Iași.
2. Topală, nu demult, i-a dăruit lui Calmâc o pictură (care s-a adeverit a fi schema căilor ferate din Moldova) de 500 de euro.
3. Topală controlează ”rutierele” din Chișinău.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?