fbpx

Mămăligarii față-n față cu referendumul

Probabil vă amintiți de acest spot de motivare a prezenței la vot în 2010.

Tare bun spot. Posibil unul dintre cele mai bune din domeniul dat. Arată exact cine decide în locul tău rezultatele unui scrutin electoral.

Moldovanul e lenos din fire. Și nu-mi cântați istoria cu popor muncitor. Nu-i chiar așa. Chiar și ospitalitatea moldovenească e, în cele mai multe cazuri, doar fățărnicie.

Moldovanului îi este lene să facă curat în afara spațiului său vital primar. El face curat în ogradă iar gunoiul îl aruncă după poartă. Cine-l vede?

Moldovanului îi este în cot cine îl conduce. El se duce sau nici nu se duce la alegeri o dată în 4 ani iar în restul timpului nu se intereează ce și cum. Nici măcar la proteste nu iese atunci când deja-i ajunge cuțitul la os.

Cândva, în anul doi de facultate, la o lecție a dnei Stepanov, în cadrul unei dezbateri am zis că ”Moldovenii au fost avuți, sunt avuți și vor fi avuți”. S-au cam supărat colegii dar așa este.

Tot mai mult, ultima vreme, mă conving că mămăliga nu exploadează.

Referendumul va demonstra asta. Este foarte posibil ca Dorin Chirtoacă să rămână primar până în 2019. Pentru că oamenii nu vor merge să voteze. Oamenii preferă să se jeluie pe facebook și acolo totul rămâne. Așa-i de când e moldovanul/românul – ”Dă-mi o pace și-ți dau două!”

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?