fbpx

Cum a ajuns un fost director la ANRCETI să lucreze la Stârnet?

Două săptămâni în urmă Pavel Filip a făcut gălăgie cu privire la operatorii de telefonie mobilă. Posibil supărarea a fost cauzată de directorul Orange Moldova care a beștelit ospitalitatea moldovenească pe facebook, a șters postarea dar a uitat să-și ceară scuze.

Săptămâna trecută în cadrul ședinței Guvernului și-a prezentat de misia directorul ANRCETI, Varanița. Asta din cauza faptului că nu a putut face un raport despre calitatea serviciilor prestate de operatorii de internet și telefonie mobilă din Moldova. Chiar ieri Veaceslav Ioniță a arătat pe facebook cum se desenează datele la ANRCETI.

După ședința Guvernului mi-am amintit despre fostul director ANRCETI – Sergiu Sîtnic. Acesta este angajat al Stârnet-ului, la moment.

Vă citez, spre informare, detalii de pe pagina ANRCETI:

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) este autoritatea publică centrală care reglementează activitatea în sectoarele comunicaţii electronice, tehnologia informaţiei și comunicaţii poștale, asigură implementarea strategiilor de dezvoltare a sectoarelor nominalizate şi supraveghează respectarea legislaţiei în domeniu de către furnizorii de pe piețele de comunicaţii electronice și de servicii poștale.

ANRCETI are în sarcină și misiunea de a proteja interesele legitime și drepturile utilizatorilor finali de comunicaţii electronice și servicii poștale, prin promovarea concurenţei pe aceste pieţe, asigurarea utilizării eficiente a resurselor limitate, încurajarea investiţiilor eficiente în infrastructură şi a inovaţiilor.

Astfel, Agenția este unicul reglementator în domeniul de activitate a actualei companii a fostului director.

Nu vreau să cred că angajarea unui fost director al agenției este legală. Morală sigur că nu e. Asta demonstreză, pe față, faptul că directorul a favorizat compania în timp ce era director și că nu mai poate fi vorbă de condiții echitabile pentru toți operatorii și prestatorii de servicii în comunicații electronice.

Și încă două momente:

Era luna octombrie 2008. Eu stăteam sub ușa directorului ANRCETI. Șeful pe PR de la Eventis îi ducea acestuia un cadou. O Nokia E90. Scump aparat pe atunci. Oarea fost raportat drept cadou sau totuși e mită?

Un alt moment, la care voi ruga mult să îmi răspundă Procuratura Generală, în acest sens expediind demersuri online, ține de ”apartamentul de stat” al dlui Sîtnic pe care l-a cumpărat cu 44 de mii de la stat și l-a vândut cu 44 mii către persoane fizice. Doar că valuta în primul caz erau lei iar în al doilea erau dolari.

O zi bună să aveți!

P.S. Cu privire la incendiu mă voi expune altădată. Să se mai așeze lucrurile.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?