5 secretari de stat și de șezut a lui Calmâc

Zilele trecute cei de la Cancelaria de Stat au publicat un document care conține ”Lista candidaţilor care au promovat competiţia CV-urilor şi sînt admişi la interviul pentru ocuparea funcţiilor publice de conducere de nivel superior de secretar de stat în cadrul ministerelor”

Dacă tot săptămâna asta este una dedicată Ministerului Economiei și Infrastructurii reproduc aici lista celor care se prefac că luptă pentru funcția de secretar de stat. Ministerul va avea 5 secretari de stat. Eu voi comenta pe scurt despre fiecare în parte.

Secretar de stat în domeniul economic
1. Iurcu Vitalie
2. Grigoriev Igor
3. Portărescu Serghei
4. Onceanu Adrian
5. Belousov Ruslan

Aici e simplu de tot. Iurcu e pus responsabil și un fel de supraveghetor asupra ministerului. El va trece concursul. Dl Grigoriev dacă nu vă amintiți este kidosnicul lui Șor pe care l-a cumpărat balabolul.

Secretar de stat în domeniul infrastructurii calității și cooperării internaționale
1. Gorban Mihaela
2. Frunze Ion
3. Dragalin Iuliana
4. Onceanu Adrian
5. Aculov Andrei

Aici va fi Gorban Mihaela. Va ocupa funcția până ce revine o prietenă de-a lui Marian Lupu din misiunea grea de peste hotare pe care o are acum 🙂

Secretar de stat în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor
1. Ursu Iurie
2. Tarlev Vitalie
3. Rotaru Oleg

Dl Tarlev, executorul perfect, ar trebui să fie secretar de stat. El se primblă prin delegații străine acolo unde îi este și unde nu îi este locul. După ultima deplasare la Tallinn unde nu era de nasul lui să vină or era despre Cyber Security m-a blocat sărmănelul pe facebook.

Secretar de stat în domeniul construcțiilor și infrastructurii drumurilor
1. Zolotcov Anatolie
2. Istrati Igor
3. Mîra Grigore
4. Usatîi Anatol

Să nu ziceți că doar de rău scriu azi. Aici e bine, dacă va fi așa cum se zvonește. Dl Usatîi trebuie să fie secretar de stat. Oamenii îl laudă și spun că-i specialist. Eu nu-l știu dar am încredere în ce spun oamenii cu care mai discut uneori.

Secretar de stat în domeniul transporturilor
1. Tofilat Oleg
2. Bucataru Serghei

Aici va fi Bucataru selectat. Asta chiar dacă nu știe a vorbi vreo limbă străină în afară de ”moldovenească”. Asta deși are nevoie de o angajată în plus care să-i asigure traducerea. Asta deși își promovează prietenele pe la Moldatsa (o oarecare Stati). Ar mai fi multe de spus despre acest viitor secretar de stat dar dă-l în naiba că-i avocat și amuș m-a mai da în judecată 🙂

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?